advies-van-de-kapper-was-je-haar-drie-keer-tijdens-een-wasbeurt-248021
©Spotlight

Drie keer je haar wassen tijdens een wasbeurt – dus drie keer shampoo aanbrengen tijdens één wasbeurt – klinkt wat overdreven. Toch is dat wat de experts van Salón YÖY aanbevelen. Ik kende het advies om twee keer te wassen als je je haar niet dagelijks wast of als het vuil is en er bij de eerste wasbeurt geen schuim ontstaat. Drie keer leek me wat veel, hoewel ik het na hun uitleg helemaal begreep.

Ik kreeg een van hun sterbehandelingen, de Ybera Genoma, – een zeer effectief koud herstelprotocol voor beschadigd haar zoals het mijne. Daarna adviseerden de haarexperts me thuis door te gaan met de herstructurerende shampoo en conditioner van dezelfde lijn. Én om de shampoo drie keer per wasbeurt aan te brengen. Dit verbaasde me en dat voor iemand die dacht alles te weten over haarwassen.

Drie keer wassen tijdens één wasbeurt

“We raden twee of drie wasbeurten aan om ervoor te zorgen dat alle resten op het haar en de hoofdhuid volledig worden verwijderd. Er zijn veel cosmetische producten die thuis worden gebruikt en niet gemakkelijk uit het haar verwijderd worden vanwege hun samenstelling en oplosbaarheid”, leggen de experts uit. Daarom bevelen ze aan om naast het gebruik van een voedende of herstructurerende shampoo met vitaminecomplex een triple wasbeurt inclusief goed uitspoelen te doen om resten van haarproducten te verwijderen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het belang van goed uitspoelen

Het is essentieel het haar grondig uit te spoelen tijdens het wassen, vooral bij het uitvoeren van de triple hair wash. “Slecht uitspoelen is een van de meest voorkomende fouten. Het is echter noodzakelijk de producten die we gebruiken in onze routine te verwijderen. Dit om het vet worden van haarvezels en verzadiging van de hoofdhuid te voorkomen”, aldus de stylisten van Salón YÖY.

Als we daarbij optellen dat ook luchtvervuiling het haar vies maakt en een externe factor die het meest van invloed is op het haar, lijkt het noodzakelijk tijd te besteden aan deze – derde –stap. Dit herinnert ons aan de woorden van een andere expert in haarverzorging: Bea Guerrero, van Ángela Navarro, die ons uitlegt waarom ons haar soms zo dof is na het drogen. “Dit komt omdat we de producten niet goed hebben verwijderd. In feite is dit ook de reden waarom het haar platter en samengeperst is en volume mist.”

Masseren beter dan wrijven

Wrijven van het haar is een fout die nooit gemaakt mag worden, maar vooral niet wanneer we herstructurerende producten gebruiken. “Als we ons haar wassen, moeten we niet wrijven. In plaats daarvan is het beter de hoofdhuid en het haar te masseren om de opname van voedingsstoffen te bevorderen. Bovendien is nat haar gevoeliger en is hard wrijven of manipuleren af te raden”, voegen ze toe.

Dit artikel is origineel gepubliceerd door Vogue Spain.