de-film-star-flip-is-de-nieuwe-haartrend-in-cannes-255496
©Getty Images

De cool girls brengen een kapsel uit de jaren negentig naar de Franse Rivièra. Op het Filmfestival van Cannes spotten we dit jaar al onder meer de Pamela Anderson-pony van Dua Lipa. En Helen Mirrens blauwe kapsel maakte haar de koningin van de rode loper-grunge. Maar er is nóg een haartrend die we veelvuldig op de rode loper in Cannes zien: de film star flip.

Haartrend in Cannes

Met de film star flip laten beroemdheden zien dat de jaren negentig nog steeds het favoriete beautytijdperk is. De sterren in kwestie? Laura Harrier, Iris Law en Simona Tabasco (van The White Lotus). Voor de première van Hirokazu Kore-eda’s film Monster kozen ze alle drie voor een wetlook met een flip aan de onderkant.

In een gebloemde Lanvin-jurk en haar schouderlange lob naar achteren gekamd, deed Tabasco denken aan Isabella Rossellini uit het Death Becomes Her-tijdperk. Iris Law droeg Saint Laurent en kamde haar gebleekte haar naar de zijkant. Dit combineerde ze met een bordeauxrode lip. Ook Laura Harrier ging gekleed in Saint Laurent. Zij koos voor een symmetrische film star flip. Dit kapsel creëerde haar haarstylist Lacy Redway al eerder bij de actrice voor het Met Gala en de Vanity Fair Oscar Afterparty.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Film star flip

“Deze haarstijl is een signature geworden in onze samenwerking”, zegt Redway, eraan toevoegend dat ze graag klassieke Hollywood-geïnspireerde kapsels creëert voor de rode loper. “De flip is geïnspireerd op versies die in de jaren zestig werden gedragen en steeds opnieuw worden uitgevonden. Zo was er in de jaren negentig, net als nu, sprake van een wedergeboorte van de haartrend.”

Volgens de haarstylist is de look een “elegante manier” om blote schouders te accentueren. En dat is niet het enige. “Het ziet er geweldig uit vanuit een zijprofiel”, aldus Redway. Des te beter voor de sterren om te doen alsof ze alle flitsen van de camera’s op de loper niet opmerken.

Simona tabasco haartrend cannes
©Getty Images
iris law haartrend cannes
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.