dua-lipa-debuteert-met-nieuwe-pony-en-een-nieuwe-vriend-op-de-rode-loper-van-cannes-255220
©Getty Images

Dua Lipa blijft maar schitteren. Na haar rol als presentatrice van het Met Gala dit jaar, waar ze een vintage Chanel-jurk en diamanten halsketting van 100 karaat droeg, laat de popster ook een blijvende indruk achter tijdens het Filmfestival van Cannes. Tijdens de première van Omar La Fraise was alle aandacht van de paparazzi gevestigd op de 27-jarige popster.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Dua Lipa heeft nieuwe look

Lipa droeg Celine voor haar eerste look op de rode loper van Cannes en combineerde de asymmetrische jurk met Tiffany Edge-oorbellen en een bijpassende armband. Haar beautylook? Een lange pony, die ze met een dramatisch effect over haar gezicht stylede. De ingetogen look week af van Lipa’s gebruikelijke red-carpetformule en gaf een meer volwassen indruk van de popster dan haar favoriete paillettenlooks. Aan haar arm? Een nieuwe vriend, regisseur Romain Gavras.

Wie is Romain Gavras, de vriend van Dua Lipa?

Buiten zijn geboorteland Frankrijk is de 41-jarige Gavras misschien wel het meest bekend om zijn videoclip-projecten, waaronder de clip Bad Girls van zangeres MIA. Ook maakt hij advertenties voor modehuizen als Dior en Louis Vuitton. Zijn meest recente speelfilm Athena deed mee aan het Filmfestival van Venetië en bevatte scherpe kritiek op de Franse politie.

Lipa en Gavras werden voor het eerst samen gespot tijdens Paris Fashion Week. Maandenlang gingen er geruchten dat de twee samen waren, maar het paar weigerde hun relatie publiekelijk te maken te maken – tot nu.

La Vacanza

Een nieuwe vriend is natuurlijk niet het enige dat Lipa in Cannes liet zien. De 27-jarige artiest werkt samen met Donatella Versace aan een collectie getiteld La Vacanza, die op 23 mei wordt onthuld. Lipa is al enige tijd muze voor het Italiaanse huis, of het nu gaat om campagnes of de opening van de lente/zomershow van 2022. ‘Het was een droom om al mijn zomerinspiraties de vrije loop te laten’, schreef de ster bij de aankondiging van de op vakantie geïnspireerde collectie.

Op 20 mei gaf ze een voorproefje van een ontwerp: de Butterfly Medusa-ring, die het iconische embleem van Versace combineert met haar eigen onofficiële mascotte in één krachtig gouden statementstuk. ‘Ik kan niet wachten tot de wereld de hele collectie en de magie die we samen hebben gecreëerd ziet’, schrijft Donatella enthousiast onder de Instagrampost. Ze sluit af met: ‘Ik hou van je!’

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk.