helen-mirren-verschijnt-met-oceaanblauw-haar-op-de-rode-loper-in-cannes-254455
©Getty Images

Zilverkleurig haar mag dan het visitekaartje zijn van Dame Helen Mirren, zelfs de karakteristiekste (en begeerlijkste) haarstijlen verdienen af en toe een shake-up. Mirren arriveerde dinsdag op het Cannes Filmfestival met haar lange haren opgestoken in een elegante updo, gehuld in een blauwe jurk. Om haar look af te maken, koos de actrice voor een matching kapsel; Helen Mirren heeft nu blauw haar.

Helen Mirren met blauw haar in Cannes

Helen Mirren is deze week aanwezig in Cannes voor het Filmfestival, vanwege haar rol als L’Oréal Paris-ambassadeur – vandaar de #WorthIt-waaier. Voor haar eerste rode loper-verschijning koos de actrice voor een tafzijde blauwe jurk van het modehuis Del Core. Haar zilveren plateauhakken zijn van Sole Bliss.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoewel Mirrens outfit al verrassend was, trok haar beautylook alle aandacht. Want in plaats van te vertrouwen op haar sterling zilveren manen om haar look compleet te maken, gaf de actrice haar karakteristieke en elegante haar een on-trend twist door het volledig blauw te verven, afgewerkt met tinten van paars, groen en lichtblauw. Het lijkt erop dat ook Helen Mirren meegaat in de huidige mode-obsessie voor alles wat met zeemeerminnen te maken heeft – een trend die inmiddels omgedoopt is tot Mermaidcore.

Haar ‘kroon’ van loshangende krullen zorgde in meerdere opzichten voor een vleugje koelte in het warme Cannes. Een koele, blauwe manicure matchte bij haar jurk, net zoals haar diamanten sieraden. Of we het blauwe kapsel zelf ook gaan proberen? Wie weet. Maar één ding is zeker: Helen Mirren weet hoe ze een beauty-statement moet maken.

Helen Mirren met blauw haar in Cannes
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.