halle-bailey-gaat-voor-mermaidcore-tijdens-the-little-mermaid-premiere-253459
©Getty Images

Halle Bailey maakt al een tijdje subtiele referenties naar haar rol als Ariël in de liveaction-remake van de Disney-klassieker The Little Mermaid. Haar reis in nautische stijl bereikte deze week een hoogtepunt tijdens de wereldpremière van de film in Los Angeles. De stijl van haar look? Geen Ballet-, Barbie- of Tenniscore. In plaats daarvan kiest de actrice voor een heel toepasselijke trend: Mermaidcore.

Halle Bailey in Mermaidcore

Alle ogen waren op Bailey gericht toen ze poseerde voor foto’s op de rode loper, in een sculpturale jurk die helemaal in de sfeer van The Little Mermaid past. Het ontwerp is afkomstig van Valdrin Sahiti en is gemaakt van een zilverkleurige, iriserende metallic stof. Het aansluitende silhouet van de jurk doet denken aan de glinsterende vin van Ariël. En het lijfje met korset en de schelpachtige beha zijn een speelse interpretatie van de look van haar personage.

De actrice werd vergezeld op de rode loper door haar oudere zus Chlöe – met wie ze optreedt als een R&B-duo – die er stralend uitzag in een aangepaste gele Gert-Johan Coetzee-jurk. Co-ster Simone Ashley koos voor een warme, roze jurk van Atelier Versace.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Perstour vol zeemeermin-looks

Van Zoë Kravitz’ katachtige Batman-garderobe tot Zendaya’s Valentino Couture-look met spinnenwebben voor een Spiderman-première: het is duidelijk dat Bailey een lange rij van beroemdheden opvolgt die kiezen voor een letterlijke benadering van hun personage op de rode loper. Verwacht daarom meer zeemeermin-verwijzingen van de rijzende ster tijdens haar perstour. De langverwachte film is vanaf 26 mei op het witte doek te zien.