halle-bailey-maakt-een-spetterende-indruk-in-de-eerste-trailer-van-the-little-mermaid-246297
©Disney

Terwijl Rachel Zegler van West Side Story zich opmaakt om Sneeuwwitje te spelen in Disney’s live-action versie van de allereerste tekenfilm, geeft Halle Bailey haar eigen draai aan Ariel voor The Little Mermaid 2.0 – die eerlijk gezegd elke andere Disney-remake tot nu toe omver blaast in termen van casting.

‘The Little Mermaid’ remake

Halle, de ene helft van de door Beyoncé goedgekeurde muzikale zusterduo Chloe X Halle, zal ieders favoriete zeemeermin-tiener spelen in de nieuwe live-action. En met de rest van de cast van The Little Mermaid zit het ook wel goed. Zo verschijnt Javier Bardem als haar alleenstaande zeemeermin-vader, koning Triton (“Zolang je onder mijn oceaan leeft, gehoorzaam je mijn regels!”), en vertolkt Melissa McCarthy de échte heldin uit het sprookje van Hans Christian Andersen: Ursula.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Wie hun stemmen lenen voor de geanimeerde versies van respectievelijk Flounder, Scuttle en Sebastian? Jacob Tremblay, Awkwafina en Daveed Diggs. Acteur, (toneel)schrijver en componist Lin-Manuel Miranda werkt samen met Alan Menken, de componist van de oorspronkelijke film, om de muzieknummers nieuw leven in te blazen.

Eerste officiële trailer

Na een allereerste teaser van Halle’s engelachtige Ariel die Part Of Your World zingt (een fragment dat zorgde voor ontroerende reacties), is de officiële trailer in première gegaan. Dat gebeurde op het podium van de Oscars, geïntroduceerd door Halle – passend gekleed in een blauwe prinsessenjurk – en McCarthy zelf. Over spetterend gesproken.

De trailer toont veel van de meest iconische beelden van The Little Mermaid die we kennen: Ariel die op de rots springt en haar lange lokken naar achteren gooit terwijl ze naar de oppervlakte zwemt. Na het eerste voorproefje van de legendarische Ursula in de meest recente teaser, krijgen we meer te zien van McCarthy als de zeeheks terwijl ze Ariel verleidt met de belofte haar benen te geven. Ook zien we Bardem voor het eerst als een nijdige koning Triton, die Ariel waarschuwt voor de bovenwereld. Dan is er nog de romantiek. Zo begint de trailer met Ariel die prins Eric redt van een schipbreuk.

Om alvast in je agenda te zetten: de film is vanaf 26 mei te zien op het witte doek.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.