prinses-kate-is-het-toonbeeld-van-elegantie-in-chique-erdem-look-246281
©Getty Images

De prins en prinses van Wales behoorden tot de leden van de koninklijke familie die maandag aanwezig waren bij de jaarlijkse Commonwealth Service in Westminster Abbey in Londen. Voor een formele gelegenheid als deze heeft Kate de neiging af te wijken van meer modieuze stijlkeuzes en kiest ze vaak voor haar uniform: jasjurken van Catherine Walker, Alexander McQueen en Emilia Wickstead. Maar deze keer toonde prinses Kate wel degelijk haar fashion credentials door een pre-fall 2023-look van Erdem te dragen, die pas in augustus te koop is.

Prinses Kate in Erdem

De collecties van Erdem Moralıoğlu zijn altijd doordrenkt van geschiedenis en traditie (vaak van koninklijke aard), waardoor ze een voor de hand liggende keuze waren voor Kate gedurende haar tijd als royal. De prinses heeft in het verleden Erdem gedragen voor koninklijke tours en galadiners, maar droeg het Britse modemerk nu naar de traditionele Commonwealth Service.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

We zagen Kate in een marineblauw rokkostuum met subtiele bloemenprint en een opvallend silhouet dankzij de taille van het jasje dat uitloopt in een geplooide peplum en uitlopende rok. Zoals vaak het geval is met Erdems ontwerpen, heeft de look een elegante uitstraling. Dat geldt ook voor de pre-fall 2023-collectie, die geïnspireerd is op het behang en de stoffering van Victoriaanse huizen.

Om haar look af te maken, droeg Kate een breedgerande marineblauwe hoed met een strik aan één kant, marineblauwe suède puntschoenen van Gianvito Rossi en een paar bijpassende marineblauwe handschoenen. Ook droeg ze een paar oorbellen met saffieren en diamanten die van prinses Diana waren (en perfect bij haar verlovingsring passen) en een broche in de vorm van veren, een symbool van de Prins van Wales.

De prinses van Wales in haar elegante rokkostuum van Erdem voor de Commonwealth Service in Westminster Abbey
©Getty Images
De prinses van Wales in haar elegante rokkostuum van Erdem voor de Commonwealth Service in Westminster Abbey.
Erdem pre-fall 2023
©Erdem
Erdem pre-fall 2023

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.