eerste-teaser-van-the-little-mermaid-zorgt-voor-ontroerende-reacties-223063
©ANP

Fans moesten er lang op wachten, maar Disney heeft eindelijk de eerste teaser van de live-action remake van The Little Mermaid naar buiten gebracht. Met in de hoofdrol de zwarte actrice Halle Bailey als Ariël. De nieuwe kleine zeemeermin zorgt voor ontroerende reacties bij kinderen die zichzelf herkennen in het Disneypersonage; beelden van de blije gezichten gaan inmiddels viral op sociale media.

Eerste teaser ‘The Little Mermaid’

‘In plaats van focussen op het negatieve, deel ik een video van zwarte kinderen die juist enorm blij zijn een prinses te zien die op hen lijkt’, schrijft een moeder bij de ontroerende beelden. Beelden die overigens tevens Halle Bailey hebben bereikt. Ook zij reageerde geëmotioneerd. “Ik moest huilen bij het zien van de video”, aldus de actrice.

De remake is een bewerking van de gelijknamige animatiefilm uit 1989. Al in 2019 werd aangekondigd dat Bailey, die naast haar acteerwerk zangeres is van het R&B-duo Chloe X Halle, de hoofdrol van prinses kreeg. Iets wat indertijd voor kritiek zorgde vanwege haar huidskleur.

In de eerste teaser zien we Ariël zwemmen en zingt ze een nieuwe versie van het nummer Part of Your World. De jonge zeemeermin droomt ervan om mens te worden zodat zij met de charmante prins Eric kan trouwen. Zeeheks Ursula belooft haar te helpen, maar wel op twee voorwaarden: ze moet haar mooie stem afstaan en de prins binnen drie dagen kussen…

De cast

Naast Bailey zijn ook andere bekende castleden van de partij. Zo speelt Javier Bardem de rol van koning Triton en is Melissa McCarthy zeeheks Ursula. De rol van prins Eric – waar Harry Styles aanvankelijk voor werd gevraagd – wordt vertolkt door Jonah Hauer-King. The Little Mermaid zou eigenlijk in 2020 al in première gaan, maar door de coronapandemie werd de productie stilgelegd.

De film draait vanaf 26 mei 2023 in de bioscoop.