helen-mirrens-lange-zilveren-lokken-maken-haar-de-verfrissendste-aanwezigheid-op-de-rode-loper-243470
©GETTY IMAGES

Is zeventig het nieuwe vijftig? Dame Helen Mirren, die de 77 aantikt, bevestigde dit statement toen zij maandag in Berlijn op de rode loper verscheen met lang zilverkleurig haar. Bij de première van de biopic Golda, waarin ze de eerste vrouwelijke premier van Israël, Golda Meir, speelt, zag Mirren er prachtig uit. Zo betrad de actrice de rode loper in een getailleerde zwarte jurk en met een nieuw, opvallend kapsel.

Helen Mirren met lang haar op de rode loper

Om haar glamoureuze rode lip en ontblote decolleté te accentueren, droeg Mirren haar zilverkleurige haar in lange, Rapunzel-achtige lokken. De nieuwe look van de actrice is superglad met een subtiele zijscheiding en is helemaal on trend. Iedereen, van Dua Lipa tot Priyanka Chopra, heeft onlangs ultralange golven gehad.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Dat Mirren haar lokken lang en los draagt, is meer een statement dan het eigenlijk zou moeten zijn. Er heerst nog altijd een ouderwets idee dat een vrouw die ‘een bepaalde leeftijd’ bereikt, haar haar korter moet knippen. Golvende zeemeerminlokken zouden op de een of andere manier alleen voorbehouden zijn aan jonge vrouwen. Dat Helen Mirren besluit om op de rode loper te pronken met haar lange, gezonde, volumineuze grijze haar oogt – en voelt – verfrissend. Als Mirren er zo stralend uitziet, is het hoog tijd dat we alle verouderde ‘schoonheidsregels’ voorgoed overboord gooien.

Close up van Helen Miller
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.