zo-krijg-je-het-perfecte-wavy-kapsel-a-la-meghan-markle-volgens-haar-haarstylist-210324
©ANP

Het was meer dan twee jaar geleden dat Meghan Markle en haar vaste hairstylist, George Northwood, elkaar voor het laatst hadden gezien. Net als vele anderen waren ze niet alleen gescheiden door een oceaan, maar ook door een pandemie.

“De laatste keer [voor de Invictus Games 2022] dat ik met Harry en Meghan werkte, was op de dag van het ‘paraplumoment’ [de virale foto van het stel in de regen buiten de Endeavour Awards 2020]”, vertelt hij aan Vogue. “Het was een emotionele tijd. Ik herinner me dat ik in Buckingham Palace was en op dat moment waren de Invictus Games gepland voor Den Haag in 2020, dus toen ik afscheid nam, was het meer een ’tot later’. Little did we know!”

Meghan Markle en prins Harry's 'paraplumoment'
©Getty Images
Het 'paraplumoment' in maart 2020, en de laatste keer dat Northwood het haar van de hertogin deed.

Het perfecte wavy kapsel van Meghan Markle

De Spelen gaan uiteindelijk door in het paasweekend, twee jaar later dan gepland. Zodra hij in Nederland aankomt, gaat Northwood meteen bij het stel op bezoek en “geeft ze allebei een knuffel”. Het weerzien is een zoete – en niet alleen vanwege de haarmagie die het teweegbrengt. Net zoals hij al zo vaak heeft gedaan – van dat perfect opgestoken kapsel tot talloze looks voor de koninklijke tour – creëert Northwood een reeks uitstekende kapsels voor Meghan Markle, als ze even terug in de schijnwerpers staat ter ondersteuning van het evenement dat haar man heeft opgericht voor gewonde militairen.

Meghan Markle tijdens de Invictus Games in Den Haag
©Getty Images
Meghan in Brandon Maxwell bij de Invictus Games.

Misschien wel het meest opvallend van allemaal zijn de perfecte glanzende golven die over Meghans crèmekleurige blazer van Brandon Maxwell vallen. Northwood vertelt ons hoe je deze look thuis kunt namaken.

Blow-dry het haar

“Dit is een meer gepolijste wave – nonchalant, maar met een luxe gevoel. Het is belangrijk om een goede basis in het haar te creëren, dus föhn het haar zachtjes. Als je voor een middenscheiding gaat, föhn dan de voorkant van het haar naar voren. Dit creëert een golvende beweging als je het haar daarna in tweeën deelt.”

Gebruik een grote krultang

“Werk met een grote krultang rond het hoofd, neem delen van het haar en krul ze. Draai het haar aan de voorkant weg van het gezicht en concentreer je op de middenlengtes in plaats van de aanzet en de punten om meer een golf dan een krul te creëren. Zodra je de tang uit elke sectie hebt gehaald, trek je het haar recht zodat het afkoelt in een zachtere plooi. Gebruik aan het eind je vingers of een borstel om door het haar te borstelen.”

Creëer glans

“Als het op producten aankomt, concentreer je dan op glans. Streef naar een luxe, glanzende finish. Glanssprays, crèmes of serums zijn geweldig om het glad te helpen maken.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK