van-buzzcut-tot-vlechten-deze-kapsels-zagen-we-bij-streetstylers-in-kopenhagen-220316
©Acielle / Style du monde

Ja, de fashion week in Kopenhagen is voorbij, maar we genieten nog even na van de kapsels die het straatbeeld domineerden. Vooral op de jaren negentig geïnspireerde haarstijlen kwamen veel terug. Sommige van deze stijlen blijven (gelukkig) een verre herinnering, maar een aantal is opnieuw populair. De volgende kapsels zagen we veel tijdens Copenhagen Fashion Week.

Jaren negentig kapsels in Kopenhagen

De buzzcut 

Never forget: Sinéad O’Connor en haar close-up moment in de videoclip van Nothing Compares 2 U. De Ierse zangeres liet een buzzcut zetten om te rebelleren tegen seksistische platenbazen. “Ze wilden dat ik mijn haar heel lang liet groeien omdat ze dachten dat ik er dan veel mooier uit zou zien. Dus ging ik meteen naar de kapper en schoor ik de rest van mijn haar af”, aldus de zangeres. In de jaren negentig werd de buzzcut vervolgens een hit onder vrouwelijke celebrities – nu zien we het kapsel weer veelvuldig op de straten in Kopenhagen.

buzzcut
©Acielle / Style du monde

De wetlook

Het haar zat tijdens Copenhagen Fashion Week vaak strak in de lak bij de Scandi-cool crowd. Je kunt de look gemakkelijk zelf creëren met wat water, gel of haarlak.

wetlook
©Acielle / Style du monde

Plukken los

Binnen een handomdraai de ultieme nineties haarlook creëren? Maak dan je haar vast en laat twee plukken loshangen. Ook dit jaren negentig kapsel was booming tijdens Copenhagen Fashion Week.

plukjes los
©Acielle / Style du monde

Gekleurd haar

Pak de haarverf maar alvast uit de kast, want natuurlijke haarkleuren sterven langzamerhand uit. We zien highlights, roze barbiehaar en felle (écht felle) lokken bij het trendy modevolk in Kopenhagen.

Gekleurd haar Copenhagen Fashion Week
©Acielle / Style du monde

Vlechten 

Laten we wel wezen: als je over kapsels uit de nineties praat, is Janet Jackson zonder twijfel de koningin van vlechten. Box braids, cornrows, korte vlechten, felgekleurde vlechten, lange vlechten: in die veelzijdigheid keerde de vlecht in Kopenhagen terug, al zagen we vooral knotloze box-vlechten. Deze slaan de knopen bij de wortel van de hoofdhuid over, wat resulteert in vlechten die bijna gewichtloos aanvoelen.

Vlechten Copenhagen Fashion Week
©Acielle / Style du monde