zo-creeer-jij-de-beachy-lokken-van-topmodel-kate-moss-213652

Van pixie cut tot pony: topmodel Kate Moss verandert nog weleens van kapsel. Maar de laatste jaren houdt ze haar coupe rustig. Tijdens het platinum jubileumweekend van de Britse koningin Elizabeth in Londen maakte Kate haar opwachting met lange, golvende lokken. Dezelfde haarlook creëren? Sam McKnight, al jaren de vaste haarstylist van het topmodel (hij deed zelfs haar huwelijkscoupe), deelt zijn geheim.

Kapsel Kate Moss

“Ik föhn om te beginnen het haar ondersteboven. Dat zorgt voor veel volume”, zo vertelt hij aan de Britse Vogue. De volgende stap? “Als het haar nog warm is, doe ik het in een knot terwijl Kate in de make-up zit. Daarna gooi ik het weer los. Vervolgens zorg ik met een paar slagen van de krultang voor wat extra wave.” De look maakt Sam af met zijn eigen ‘Easy-Up Do’ haarspray.

Alle stappen rustig bekijken? De haarstylist deelt een tutorial op Instagram. “Na de kapper zie je er nooit uit als jezelf, hè? Sam McKnight is de enige die het bij mij voor elkaar krijgt”, aldus Kate.

Iconisch jack John Galliano

De ogen waren dit weekend niet alleen gericht op de coupe van Kate, maar ook op haar vintage look. Het topmodel stal tijdens het koninklijke feestje de show in haar ‘gerecyclede’ Galliano jack, in de kleuren van de Britse vlag. Het iconische jasje droeg ze ook in 1993 op de catwalk van de Britse ontwerper. Het model zorgde voor wat extra pit door de look af te maken met rode pumps van Vivienne Westwood.

Kate Moss in John Galliano