strak-en-ingetogen-de-zakelijke-bob-is-het-kapsel-van-de-herfst-269279
©Getty Images

Als de ruigere, doorleefde kapsels van dit moment – denk warrige curtain bangs – niets voor jou zijn, dan is de zakelijke bob dat misschien wel. De zakelijke look wordt dé stijl van de herfst en is al populair bij streetstylers. De look geeft glans en finesse aan de bob, die in z’n meest traditionele vorm één lengte en één kleur heeft.

De zakelijke bob is hét kapsel voor deze herfst

Vraag het een willekeurige stijlvolle vrouw en zij zal je vertellen dat ze een ‘uniform’ heeft om het aankleden elke dag wat eenvoudiger te maken. De zakelijke bob is het schoonheidsequivalent van deze aanpak. Strak, minimaal en eenvoudig. Ingetogen, maar met een duidelijke impact: let’s talk business. 

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Bobs lenen zich voor verschillende karakters, stemmingen en stijlen”, zegt hair stylist Luke Hersheson, die uitlegt dat de zakelijke bob niet per se wordt bepaald door de vorm, maar door z’n vibe en afwerking. Geknipt met precisie (maar niet te veel) en zonder gedoe. Bij deze look kom je geen laagjes tegen, wel een gezonde glans en beweging.

All-over kleur 

“Echt belangrijk voor een kapsel als dit is de kleur”, zegt Hersheson. “Het draait allemaal om de all-over blokkleur om een gevoel van uniformiteit te krijgen. Als je balayage of highlights toe zou voegen, voelt het ’te af’. In plaats daarvan is het een geweldig kapsel om voor een all-over kleurlook te gaan.” Dit zorgt er ook voor dat er minder onderhoud nodig is en het gemakkelijker is om er fris uit te blijven zien.

Of je nu kort gaat met je zakelijke bob of iets langer, het belangrijkste is om die zakelijke (lees: baas) energie te kanaliseren. “De beste manier om de bob te stylen is met een klassieke föhn”, zegt Hersheson. “Het werkt het beste als het recht is, dus je kunt ook een stijltang gebruiken en de uiteinden iets naar beneden krullen. Je wil een schuine kant aan de uiteinden krijgen, strak, zonder dat het er veerkrachtig uitziet.”

Is de zakelijke bob ook jouw volgende kenmerkende stijl? Wat ons betreft past-ie perfect bij de grijze trend van komend seizoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lori Harvey (@loriharvey)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chriselle Lim 🌟 (@chrisellelim)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.