dit-zijn-de-6-beste-oogcremes-om-stralend-voor-de-dag-te-komen-269191
©Jouke Bos, Vogue 7/8 2023

Je uitstraling valt of staat met je oogopslag. Omdat ogen de spiegels van de ziel zijn misschien, maar ook omdat de huid eromheen nu eenmaal verraadt hoe het met je gaat. Korte nachten hebben we allemaal wel eens en iedereen wordt ouder, maar met een goede oogcrème zie je daar echt minder van. Vogue selecteert de beste oogcrèmes en -serums van dit moment, zodat je hoe dan ook stralend voor de dag komt.

De beste oogcrèmes van dit moment

Abbeille Royale eye cream van Guerlain

Guerlain gelooft heilig in de kracht van bijenproducten. Ze bevatten de doeltreffendste revitaliserende stoffen ten opzichte van andere natuurlijke ingrediënten, aldus dit luxe label. Deze oogcrème – met exclusieve honing, koninginnengelei en hyaluronzuur – is er dan ook één waarop je kunt rekenen. Donkere kringen en wallen worden geminimaliseerd en de huid rondom je ogen is in no-time gehydrateerd.

guerlain, bijenkorf, oogcreme, beste oogcreme
©de Bijenkorf

Abeille Royale eye cream, € 108,60

Benefiance oogcrème van Shiseido

Producten van het Japanse Shiseido stellen eigenlijk nooit teleur. En dat geldt ook voor deze wrinkle smoothing eye cream, waar menig beautygoeroe bij zweert. De naam doet het al vermoeden: deze crème is toegespitst op het tegengaan van rimpels, wat helemaal past in de filosofie van slow aging. Trouwens, wist je al dat Anne Hathaway sinds kort het gezicht is van Shiseido’s Vital Perfection-lijn?

shiseido, oogcreme
©Douglas

Wrinkle smoothing eye cream, € 82,95

The eye concentrate van La Mer

Het luxe La Mer weet de oogcontouren te kalmeren met the eye concentrate; een oogcrème van driedubbel geconcentreerd miracle broth. Voor wie de term niets zegt: die naam gaf La Mer aan het eindproduct van het fermentatieproces van zeewier en andere pure ingrediënten, die dit label oogst in de oceaan rondom Vancouver Island. Dat is duurzamer dan het klinkt; grote zeekelp is bijvoorbeeld een van de snelst groeiende planten ter wereld. En dus ook heel goed voor je huid.

la mer, oogcreme
©de Bijenkorf

The eye Concentrate, € 230

Omega+ Complex van Paula’s Choice

Van Vancouver Island naar Amersfoort, waar het populaire Paula’s Choice is gevestigd. Alhoewel, oorspronkelijk komt dit merk uit Seattle, waar Paula Begoun zocht naar effectieve producten waarbij je weet wat je eraan hebt. Geen mooie verhalen dus, maar duidelijke taal over het hoe en waarom van de ingrediënten. Met succes; haar oogcrème met omega-vetzuren 3, 6 en 9 zorgen bij velen voor voeding en diepe hydratatie van de oogcontouren, en dus minder zichtbare fijne lijntjes.

paulas choice, oogcreme
©de Bijenkorf

Omega+ Complex eye cream, € 36

Advanced Night Repair van Estee Lauder

Het is misschien wel een van de bekendste oogcrèmes ooit en dat is niet zonder reden. Deze advances night repair eye cream van Estee Lauder staat op menig badkamerplank, ruikt lekker, voelt zacht aan en – niet onbelangrijk: doet wat het moet doen. Donkere kringen zijn al snel passé en ondergetekende kan beamen dat deze crème staat voor drie uur extra slaap. Al ben je voor wat energie toch aangewezen op een sterke bak koffie.

oogcreme, estee lauder, douglas
©Douglas

Advanced Night Repair eye supercharged gel-crème, € 58,95

Oogserum van Dior

De reviews van dit oogserum van Dior zijn regelrechte lofzangen. Het serum bestaat voor het grootste deel uit natuurlijke ingrediënten, en heeft een applicator waarmee je elk deel van je oogcontouren goed bereikt. Dat werpt z’n vruchten af; veel vrouwen worden na een paar weken een stuk jonger geschat – dus wie dat belangrijk vindt, weet wat hem of haar te doen staat.

dior, oogcreme
©Douglas

Super potent eye serum, € 81,95

Meer beautytips? Vogue vroeg visagisten tips om het meeste uit je concealer te halen, en zocht uit of we nu écht supplementen nodig hebben voor huid, haar en mentaal welzijn.

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.