jenna-ortega-deelt-grootmoeders-beautytip-tegen-oneffenheden-236447
©Vivien Killilea/Getty Images

Sinds vorig jaar heeft iedereen het over Jenna Ortega, niet zo gek ook want de actrice speelde natuurlijk de hoofdrol in de serie Wednesday. Sindsdien beleeft ze een succesverhaal dat doet denken aan de American dream: de actrice heeft meer dan 40 miljoen volgers op Instagram, staat zo’n beetje op de cover van alle tabloids ter wereld en haar (make-up)looks worden door duizenden op social media gekopieerd.

Kortom, ze is een stijlicoon. Hét moment om de actrice te vragen naar haar beautysecrets. Ze onthult haar ultieme schoonheidsgeheim: een grootmoeder’s truc die al generaties lang wordt gebruikt in Zuid-Amerika. Volgens haar hét middel tegen oneffenheden: Azteekse medicinale klei.

Jenna Ortega deelt grootmoeders beautytip

De actrice kan niet meer zonder de 100 procent natuurlijke bentonietklei, rechtstreeks afkomstig van vulkanische as, in dit geval uit het Amazonegebied. De klei schijnt een wondermiddel te zijn bij verwijde poriën en puistjes. De bijzondere herkomst van het beautyproduct heeft desinfecterende en absorberende eigenschappen die ideaal zijn om de talgafscheiding te reguleren. Jenna’s favoriete product is daarom uitermate geschikt voor met name de vette huid. De betonklei – die ook verrijkt is met calcium – zorgt ervoor dat het genezingsproces van de huid wordt versneld. Minder zichtbare poriën, vervaagde littekens en een strakkere huid: de medicinale klei is het Zuid-Amerikaanse beautygeheim dat we allemaal in onze schoonheidsroutine willen opnemen. Het middel is ook nog eens vrij eenvoudig te gebruiken.

Het wordt als een compres rechtstreeks op de huid aangebracht. Je hoeft alleen maar een beetje poeder te mengen met water of appelazijn en de pasta voor 5 tot 15 minuten op de huid te laten zitten. Zoals Jenna Ortega’s stralende huid laat zien, zijn de effecten daarna snel voelbaar en zichtbaar. In Nederland is de Aztec Secret Indian Healing Clay ook verkrijgbaar. Je shopt ‘m hieronder.

Aztec Secret Indian Healing Clay, € 15,49

©Aztec Secret

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.