black-honey-van-clinique-is-een-hit-op-tiktok-en-instagram-en-dit-is-waarom-223760
©Clinique

Ooit wel eens gehoord van Black Honey? Klinkt als een lekker zoet ingrediënt, maar het is een beautyklassieker. Black Honey van Clinique is namelijk een lippenstift. Het product bestaat al meer dan 50 jaar, maar blijft een hit. Zeker nu TikTok en Instagram ermee aan de haal zijn gegaan.

Black Honey van Clinique

Laten we eerst even duiken in de geschiedenis van Black Honey en Clinique. Het merk Clinique ontstond eigenlijk na een artikel in Vogue US. In 1968 stond er een artikel in de Amerikaanse Vogue over hoe skincare invloed heeft op een goede huid. Vogue-editor Carol Philips startte vervolgens met Evelyn Lauder – schoondochter van Estée Lauder – en dermatoloog Norman Orentreich een eigen cosmeticamerk. Wereldberoemd werd hun revolutionaire huidverzorging in drie stappen: reinigen, exfoliëren, hydrateren.

Clinique introduceerde vervolgens Black Honey in 1971, daarmee is de klassieker dus al 51 jaar oud. Toen het product begin jaren 70 werd ontwikkeld, zat het nog in een glazen potje. Carol Philips vond dat de textuur leek op honing – vandaar de naam. Vanaf 1989 werd het goedje in een lippenstiftvorm gegoten. Volgens de eigen website had dat ermee te maken dat tegen die tijd, vrouwen meer werkten en dus een handzamer productvorm nodig hadden.

Een hit op TikTok en Instagram

Wat is het dan precies voor product? Eigenlijk houdt Black Honey het midden tussen een gloss en lippenstift. Een licht smeersel dat niet plakt. En dan de kleur. Die zwarte tint past zich aan, aan de kleur van je lippen. Als een soort kameleon ontstaat er een kleurschakering lijkend op kersen. Of zoals Clinique stelt en zoals het ook omschreven werd op de Vogue-redactie: alsof je net een pruim hebt gegeten. Op een goede manier.

Hoe dan ook. De klassieker in lippenstiftenland maakt een ware revival mee, sinds ze werd opgepikt op TikTok en Instagram. Geroemd wordt vooral het feit dat de kleur iedereen staat, omdat die zwarte tint zich dus aanpast. En die pruimenkleur die dan ontstaat is ideaal voor dit najaar, net als deze parfums trouwens. Hoe dan ook: kijk hieronder naar hoe de tint zich aanpast.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Clinique (@clinique)