deze-beautytrend-past-het-beste-bij-jouw-sterrenbeeld-224083

Van monochrome make-up tot siren eyes: er passeren zoveel beautytrends de revue. Dat maakt het soms lastig bijhouden welke nu écht de moeite waard zijn om uit te proberen. Gelukkig kan je sterrenbeeld je daarbij een handje helpen. We maakten een lijstje met de fijnste trends van nu passend bij je sterrenbeeld, om je zo van gepersonaliseerde beautyinspiratie te voorzien. Welke beautytrend past bij welk sterrenbeeld?

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Deze beautytrend past het beste bij jouw sterrenbeeld

Ram

De Ram is absoluut geen stilzitter. Dit sterrenbeeld gaat van hot naar her en is eindeloos nieuwsgierig naar the next best thing. Daar passen eigenlijk geen ingewikkelde, oncomfortabele make-up looks bij. Gelukkig hoeft dat ook niet, want er is één trend die gemaakt lijkt te zijn voor de Ram: glass skin. Deze glanzende, gehydrateerde en glowy look gaat perfect samen met de actieve levensstijl van dit sterrenbeeld. De reden? Niemand weet te vertellen of je glow bewust is aangebracht, of dat je misschien net bent teruggekeerd van je zoveelste avontuur die dag.

Stier

De typische Stier is dol op skincare en make-up. Schoonheid is belangrijk voor dit sterrenbeeld, maar er is nog iets erg belangrijk voor ze: comfort. Een Stier zegt absoluut geen ‘nee’ tegen een fully glam look, maar dan moet het wel bij haar lifestyle passen. En goed eten is absoluut onderdeel van die lifestyle. Daarom is de beautytrend voor de Stier longlasting lipstick. Of het nu gaat om een lipstain, een liquid lipstick of een ander fantastisch product dat met gemak een maaltijd overleeft: ze zitten gegarandeerd in de tas van dit teken.

Tweelingen

Tweelingen zijn niet bang om zich te laten zien. Dit sterrenbeeld staat bekend als de gangmaker van een feestje en daar hoort uiteraard een gepaste look bij. Wat dacht je van graphic liner? Zwart is oké, maar typisch Tweelingen zijn toch wel de felle kleurtjes. Breng de eyeliner aan in een vloeiende lijn langs je wimperrand of trek een lijn langs je arcadeboog. Varieer erop los en combineer vormen, kleuren en technieken om tot jouw ultieme ooglook te komen.

Kreeft

Waar make-upliefhebbers een tijd geleden niets van creamy producten moesten weten, is voornamelijk de vloeibare blush terug van weggeweest. En zo gek is dat niet, want dit product kent ongelofelijk veel voordelen. Zo is het razendsnel aangebracht, gemakkelijk te blenden en het geeft een mooie, maar subtiele glow. Voldoende redenen om dit product onderdeel te maken van jouw vaste make-uproutine. Gebruik cream blush om je zachte gelaatstrekken te accentueren en je ziet er al snel fantastisch uit.

Leeuw

Dé beautytrend voor de Leeuw? Killer nails natuurlijk. Dit jaar wordt er bij de nagelsalon weer massaal gevraagd om lange, opvallende nagels. Je kunt helemaal los met de vorm van je nagels, maar vooral de kleuren en nail-art maken de killer nails een feestje om te dragen. Ze maken iedere outfit af en ze trekken ongetwijfeld een heleboel aandacht. Iets wat de Leeuw absoluut niet vervelend vindt.

Maagd

Als er iets is waar de Maagd gek op is, is het hygiëne, orde en overzicht. Dat is precies waar de clean beauty-trend voor zorgt. De Maagd doet zichzelf dan ook een groot plezier door gebruik te maken van producten zonder vreemde ingrediënten en andere poespas. Dat gaat gelukkig ook steeds makkelijker nu meer en meer merken duurzaam en ‘schoon’ te werk gaan. Producten worden hervulbaar of herbruikbaar en bevatten geen troep meer. Dát is wat het hart van de Maagd sneller laat kloppen.

Weegschaal

Niemand is zo op de hoogte van de laatste trends als de Weegschaal. Daarom is de Y2K-trend dit sterrenbeeld op het lijf geschreven. Hoewel dit eigenlijk een verzamelnaam is van een heleboel aparte trends, vindt de Weegschaal het heerlijk om zich onder te dompelen in deze zeroes inspired beautytrend. Van een haarlook vol vlinderclips tot frosted eyeshadow en van dunne wenkbrauwen tot donkere lipliner: de Weegschaal is er dol op.

Schorpioen

Één blik van een Schorpioen en je bent verkocht. Dit mysterieuze sterrenbeeld staat erom bekend niet meer nodig te hebben dan een blik om een ander weke knietjes te bezorgen. Dat dé trend voor Schorpioenen betrekking heeft op de ogen, is daarom vast geen verrassing. Al gehoord van siren eyes? Bij deze verleidelijke ooglook wordt gebruik gemaakt van winged eyeliner in de binnenste én buitenste ooghoek. Aan de buitenkant loopt de wing zo omhoog, dat de ogen optisch gelift worden. Het resultaat is een donkere, mysterieuze look die fantastisch matcht met de uitstraling van dit sterrenbeeld.

Boogschutter

De Boogschutter is niet bang om op te vallen, en laat dat nou net uitstekend passen bij de beautytrends van dit jaar. Omdat we zó lang binnen hebben gezeten, er weinig avontuur te beleven was en feestjes al helemaal niet aan de orde waren, is op beautygebied álles toegestaan. En dan kom je al gauw bij kleurrijk en opvallend uit. Of het nu over lippen, ogen of wangen gaat; hoe meer kleur, hoe beter. Speelsheid is belangrijkiets wat Boogschutters absoluut kunnen waarderen.

Steenbok

De Steenbok is over het algemeen niet dol op heel veel poespas. Make-up draag je het liefst in natuurlijke tinten, maar dat betekent niet dat je daarmee niet kunt variëren. Daarom past de monochrome make-up trend zo goed bij dit sterrenbeeld. Omdat je kiest voor één kleur of tint waarmee je je ogen, lippen en wangen opmaakt, zie je er altijd put together uit zonder dat het teveel wordt. Ideaal.

Waterman

Online is er een anti-perfectie beweging gaande die ook zijn uitwerking heeft op de beautytrends van nu. Dat maakt dat indie sleaze niet alleen als het op kleding aankomt zijn opmars maakt, maar ook op het gebied van beauty is de trend terug van weggeweest. Wat dat betekent? Denk expres warrige kapsels, zwarte eyeliner en matte lippenstift. Alles om te laten zien dat niet perfect zijn helemaal oké en zelfs trendy is. En eerlijk is eerlijk: als er iemand vooraan staat om zich af te zetten tegen ‘de massa’, dan is het de Waterman wel.

Vissen

Vissen zitten het liefst continu met hun hoofd in de wolken, dromend over een wereld zonder ellende. Deze fantasierijke, creatieve wezens zijn dol op alles wat ze afleidt van de realiteit. Een look die doet denken aan elfjes, zeemeerminnen of andere mythische wezens is dan ook op het lijf van de Vissen geschreven. En dat bereik je nu eenmaal het best door je niet te beperken tot het gebruik van enkel make-up, maar door daarnaast ook nog diamantjes, glitters en andere gezichtsversiering te gebruiken. Gedurfd, maar absoluut een van de grootste beautytrends van dit jaar.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.