dit-zijn-de-5-grootste-make-uptrends-van-het-najaar-262127
©Spotlight

Eerder vatten we al de grootste modetrends van het herfst/winter 2023-seizoen voor je samen, maar wat zien we dit najaar veel op beautygebied? Om daarachter te komen, schakelden we de hulp in van make-upartiest Hannah Rosie Bennett van MAC Cosmetics, die ons – en jou – op de hoogte brengt van dé make-uptrends van het najaar van 2023.

Make-uptrends najaar 2023

Van de door Barbie geïnspireerde bubblegum lips tot een meer casual kijk op goth beauty, Bennett neemt de make-uptrends van het najaar van 2023 met ons door.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hyper glow

Glowy beautylooks gaan nergens heen, zo bewijst deze trend. We gaan zelfs nog een stapje met hyper glow, wat volgens Bennett een stralende huid is die verlicht lijkt te worden door een golden hour-gloed. “Het is de zachte glamour van een moderne Bridgerton aan de Franse Rivièra – een kleurenpalet dat bestaat uit sunkissed nudes, karamel en tinten roze Himalaya-zeezout.”

Hyper glow bij Valentino couture herfst/winter 2023
©Spotlight

Bubblegum lips

“Na een jaar vol fuchsia looks wordt roze in 2023 zachter en koeler van kleur, met wortels in Balletcore“, stelt Bennett. Van grote invloed op die ontwikkeling is Greta Gerwigs Barbie, waarvoor hoofdrolspeler Margot Robbie in ontelbare roze outfits is verschenen die vaak gepaard gingen met een zachte make-uplook. De make-uptrend die daaruit is ontstaan, zijn bubblegum lips. “Een combinatie van die koelere zachtroze tinten en glanzende volle lippen zorgen voor een bubblegumeffect.”

Margot Robbie met bubblegum lips, een van de make-uptrends van najaar 2023
©Getty Images

Floral coral

Naast bubblegumroze lippen zien we ook een andere levendige kleur duidelijk terugkomen: koraal. “Koraalkleurige lippen uit de jaren zestig en zeventig maken een comeback dankzij de groeiende belangstelling voor vintage mode en shows en films als Minx, Daisy Jones & The Six, Blonde en Don’t Worry Darling“, legt Bennett uit. Sterren als Blake Lively, Florence Pugh en Emily Ratajkowski zijn al groot fan van de kleur, die we eveneens veel hebben gespot op de runway.

Florence Pugh met koraalkleurige lippen, een van de make-uptrends van najaar 2023
©Getty Images

Soft goth

Veel make-uptrends van najaar 2023 zijn gedeeltelijk geïnspireerd door popcultuur. Zo ook bij soft goth, dat is afgeleid van Netflix’ Wednesday. Maar ook zagen we de soft goth glamour veel op de catwalk, bijvoorbeeld bij Versace en Burberry. “Soft goth is een zachtere, meer casual kijk op de gothic subcultuur, ontstaan uit gothrock die zich richt op duisternis, rebellie en romantiek”, vertelt de make-up artist. “Zwart is de dominante kleur, maar wordt in balans gebracht met bruin-, bordeaux- en pruimtinten.”

Een look van Versace lente/zomer 2023
©Spotlight

90s nudes

De jaren negentig zijn al tijden een grote inspiratiebron in de mode- en beautywereld. Waar we ons dit najaar op gaan focussen, zijn de nudes in make-up. Denk aan zachte lippotloden en koele oogschaduw. “Een mooie, gemodelleerde jaren negentig-supermodellenlook”, aldus Bennett. Daarmee verwijst ze naar de natuurlijke beautylooks van onder anderen Kate Moss, Christy Turlington en Naomi Campbell.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hannah Rosie Bennett (@hannahrosieb)