dit-zijn-de-7-beste-aftersuns-die-de-huid-kalmeren-en-hydrateren-na-een-dag-in-de-zon-264121
©Hans van Brakel, Vogue Nederland, mei 2023

Smeren, smeren en nog eens smeren: nu het hoogzomer is kan een goede zonbescherming met SPF – minimaal factor 30 – niet ontbreken. Sterker nog, het is een must. Maar na een dag zonnebaden of relaxen aan het zwembad, waar je huid is blootgesteld aan onder meer uv-stralen, chloor uit het zwembad en de wind, is het meer dan nodig ook een goede aftersun te kiezen.

Hydrateren en kalmeren 

Een aftersun die niet alleen de huid kalmeert en hydrateert, maar er ook voor zorgt dat je die mooie teint behoudt en vroegtijdige huidveroudering vertraagt.

Maar, waarschuwt dr. Malvina Cunningham, dermatoloog bij Skin + Me: “Aftersun kan de huidschade die is ontstaan door overmatige blootstelling aan de zon niet ongedaan maken. Geen enkele behandeling kan dat en daarom is het zo belangrijk je huid in de eerste plaats te beschermen tegen zonnebrand door de zon te vermijden, beschermende kleding te dragen en zonnebrandcrème te gebruiken.”

Aftersuns zijn verkrijgbaar in verschillende formules, van gels en crèmes tot sprays en lotions. Ze bevatten ingrediënten – denk aan aloë vera, hyaluronzuur en sheaboter – die de huid hydrateren en rehydrateren.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Zorgvuldig samengestelde aftersunproducten kunnen roodheid, vervellen, droogheid en gevoeligheid verminderen nadat de huid is blootgesteld aan uv-straling. Ze verlichten de symptomen en kunnen het uiterlijk en het gevoel van de huid verbeteren”, aldus collega-dermatoloog dr. Anjali Mahto.

Beste aftersuns: favorieten van de Vogue-redactie

Een goede aftersun vinden? Wij zetten de fijnste producten voor je op een rij.

©Douglas

Biotherm Crème Nacrée Oligo-Thermale € 29,95

©ICI PARIS XL
Clarins refreshing aftersun € 34,00
©De Bijenkorf

Sisley Super Soin Apres-Soleil Prolongateur de Bronzagev, € 150,50

 

©Douglas

Dior Solar The Aftersun Balm, € 44,62

 

©Bol.com

La Roche-Posay Posthelios Aftersun, € 22,53

©Douglas

Patyka Aftersun Creamy Gel, € 24, 90

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.