deze-3-verzorgingsproducten-gebruiken-dermatologen-elke-ochtend-voor-hun-huid-250137
©Petrovsky & Ramone, Vogue Nederland, april 2023

Een stralende huid wil iedereen – welke leeftijd je ook hebt. Er zijn drie huidverzorgingsproducten voor elke ochtend waar dermatologen bij zweren als het gaat om het minimaliseren van de effecten van veroudering.

Goedwerkende routine

Toegegeven, om je best mogelijke huid te bereiken, zijn over het algemeen gepersonaliseerde behandelingen nodig (idealiter door een dermatoloog gekozen). Toch zijn er bepaalde klassieke formules die echt werken voor elk huidtype in elke levensfase. Onthoud: een goedwerkende routine die je consequent kunt volhouden, is beter dan elk 10-stappenritueel geïnspireerd op TikTok-trends; je kunt tenslotte altijd gespecialiseerde actieve stoffen toevoegen wanneer je ze nodig hebt.

Hieronder geven dermatologen een overzicht van de drie producten waar je je huidverzorgingsroutine omheen zou moeten bouwen.

Huidverzorgingsproducten voor elke ochtend

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

1. Een zachte reiniger

Reiniging is een van de fundamenten van elke goede huidverzorgingsroutine en moet minimaal meerdere keren per week worden gedaan. Dr. Natalia Jiménez reinigt het liefst met een milde zeep, net als collega-dermatologen Paloma Borregón, Paloma Cornejo en Elena Martínez. “Het is essentieel om de resten van producten die we hebben aangebracht te verwijderen”, legt dr. Cornejo uit. Of je reiniger nu in vaste of in vloeibare vorm komt, het moet zacht zijn en salicylzuur bevatten als je huid gevoelig is voor vettigheid.

Paula’s Choice Clear gezichtsreiniger

paula's choice clear gel gezichtsreiniger cleanser salicylzuur
©Bol.com

Gezichtsreiniger met salicylzuur voor alle huidtypen, € 24

2. Een antioxidant serum met vitamine C en ferulinezuur

Het creëren van een barrière om de huid te beschermen tegen vrije radicalen is dé sleutel naar een goede huid. Experts stellen voor een serum te gebruiken dat zowel vitamine C als ferulazuur bevat. Dankzij hun gecombineerde antioxiderende kracht en vermogen laten deze ingrediënten de huid stralen. “Vitamine C in een concentratie van ongeveer 12 procent helpt bij pigmentatie en ondersteunt de collageensynthese”, zegt dr. Cornejo. Naast het effectiever maken van genoemde vitamine C, zal ferulinezuur ook helpen om de stevigheid van de huid te verbeteren, terwijl het hydrateert en een ontstekingsremmend effect heeft. En als je huid bijzonder droog is? Zoek ook naar een formule met vitamine E, adviseert dr. Martínez.

The Ordinary Antioxidants Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%

the ordinary anti aging serum ferulic acid
©Douglas

Anti-aging serum, € 11,95

3. Een goede SPF – met of zonder extra vochtinbrengende crème

Niets is voordeliger vanuit een anti-verouderingsperspectief dan een geweldige SPF. Het zou moeilijk zijn om een dermatoloog te vinden die niet aanbeveelt om het minstens één keer per dag aan te brengen. De vraag is: moet je ook een gewone moisturizer gebruiken? Het hangt van je huid af. Dr. Jiménez gebruikt bijvoorbeeld een SPF met meerdere ingrediënten in plaats van een vochtinbrengende crème, terwijl Dr. Cornejo zegt dat ze beslist of ze een extra crème aanbrengt, afhankelijk van hoe haar huid elke ochtend aanvoelt. Als je toch een vochtinbrengende crème aanbrengt, zoek er dan een die hyaluronzuur en/of ceramiden bevat en breng deze aan na je serum maar vóór je SPF.

Isntree hyaluronic acid watery sun gel SPF50

isntree hyaluronic acid watery sun gel spf 50
©Bol.com

Gezichtsgel met SPF50, € 19,99

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue ES.