door-deze-thee-kregen-margot-robbie-en-haar-barbie-collegas-een-glowy-huid-262763
©Getty Images

Inmiddels heb je vast al veel gelezen – en gezien – over de nieuwe Barbie-film. Of het nu gaat om Margot Robbie die elke denkbare kleur roze draagt of Ryan Goslings Ken-highlights: de perstour zit vol beauty- en modemomenten. Maar wat je misschien nog niet hebt gezien, zijn degenen die achter de schermen hebben gewerkt tijdens het filmen. Huidspecialist Jasmina Vico was zo iemand, wiens taak het was om een huid te creëren die past bij een Barbie-pop. Van Margot Robbie tot Emma Mackey, America Ferrera en Hari Nef, ze hielp de Barbies met haar huid- en wellnessbehandelingen… en veel thee.

De glowy huid van Margot Robbie en haar Barbie-collega’s

“Het is Barbie en ze moet er perfect uitzien, dus de opdracht voor de huid was om die halo van licht te creëren die vaak te zien is op foto’s uit de jaren veertig”, vertelt Vico exclusief aan Vogue. “Alles in de films draait om belichting. Toen dacht ik: oké, we gaan aan de lever werken, het zenuwstelsel kalmeren en de huid laten stralen, maar het belangrijkste is dat we aan die gloed van binnenuit werken.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In samenwerking met Ivana Primorac, de hoofdvisagist van de film, stelde Vico een huid- en wellnessprotocol op voor elk van de Barbies, terwijl ze de actrices ook regelmatig behandelde in de kliniek. Margot, de hoofdrolspeler en producer van de film, bezocht Vico het meest. “Soms was het twee keer per week, soms om de twee weken, het hing van haar schema af”, legt Vico uit. “Ik verzorgde haar als een baby! Niet alleen haar huid, maar ook haar energie. Het is een stressvolle baan, dus we werkten eraan om haar te kalmeren en haar geweldig te laten voelen.”

Wat was dat protocol precies? Hieronder deelt Vico de details met Vogue.

Gezichtsbehandelingen

Door middel van verschillende methodes, zowel holistisch als high-tech, behandelde Vico de huid van alle Barbies met haar beroemde Vico Glow. “We deden veel aan depuffing en lymfedrainage – we gebruikten veel ijsballen”, zegt Vico. “Het hing allemaal af van de dag dat de actrice voor de camera stond. Over het algemeen combineerden we verschillende soorten lasers (waaronder koude laser) om ontstekingen in de huid te verminderen en de huidbarrière te versterken, naast peelings, massage en drukpunten om het gezicht te openen.”

Als Margot wat vrije tijd had, sneakte Vico ook de set op voor een microneedling behandeling om de huidtextuur te verbeteren. In combinatie met een uitgebreid supplementen-, stress- en dieetprotocol hielp dit om de huid gezond te houden en ontstekingen laag te houden.

Sensate

Tijdens elke gezichtsbehandeling plaatste Vico een apparaatje genaamd Sensate op de borst van de Barbies. Het is een innovatief stressverlichtingsapparaat ter grootte van je handpalm. Het zendt infrasone frequenties en geluid uit die een signaal afgeven aan de zo belangrijke nervus vagus, die de darmen met de hersenen verbindt, om het lichaam te ontspannen. “Het versterkt de nervus vagus, wat het zenuwstelsel reguleert, serotonine stimuleert en stress vermindert”, legt Vico uit over het vrij onbekende apparaat. “Het is makkelijk om een gezichtsbehandeling te doen voor een rode loper, maar als je vijf maanden achter elkaar aan het filmen bent, moet je werken aan alle niveaus van de huid, lichaam en geest.”

Huidverzorging

De regelmatige behandelingen zijn goed te doen, maar resultaten worden ook bereikt met een aanvullende routine thuis. Margot, zegt Vico, is zo gedisciplineerd als maar zijn kan. “Margot is als een soldaat. Ze is zo gedisciplineerd en ze doet wat je haar adviseert”, zegt ze. “We hebben veel van ons nieuwe serum gebruikt, dat in september op de markt komt, naast andere hoogwaardige huidverzorging. Denk aan formules met groeifactoren, antioxidanten, vitamine C en ook exfoliërende maskers.”

Wat betreft onzuiverheden, waar alle Barbies wel eens mee te maken krijgen (in tegenstelling tot de pop zelf, hebben echte vrouwen hormonen!), deelde Vico haar beste truc om te gebruiken vóór de make-up. “Gebruik altijd salicylzuur en ijs”, zegt ze. “IJs vermindert de ontsteking en salicylzuur helpt de poriën te ontstoppen.” Ze raadt ook aan om aspirine fijn te maken en te combineren met water om een pasta te maken en dan op de plek aan te brengen.

Thee

Vico, van Kroatische afkomst, bracht een van de populairste theesoorten van haar land mee naar de cast van Barbie en het viel in de smaak. “Mariadistel reinigt je lever”, legt ze uit. “Als dat gebeurt, maakt onze lever automatisch meer glutathion aan, waardoor de huid meer gaat stralen. Een van de belangrijkste ingrediënten is silymarine, dat tegenwoordig veel wordt gebruikt in huidverzorgingsformules.”

Het moet het stekelige hart van de mariadistel zijn en de plant moet twintig minuten gebrouwen worden om er zeker van te zijn dat het bitter is. “De lever houdt van alles wat bitter is, omdat het helpt bij het doorspoelen”, zegt Vico. “Deze thee is als een heksenbrouwsel.” De thee was zo populair bij Margot en haar collega’s dat Margot tijdens de beroemde Barbie-sleepover (georganiseerd door regisseur Greta Gerwig) de thee voorschotelde aan de castleden. Over toewijding gesproken.

Supplementen en probiotica

Een bezoek aan Vico gaat nooit alleen over de huid. Ze is net zo gepassioneerd over de gezondheid van de darmen als over de verschillende behandelingsmethoden. Ze stuurt cliënten naar huis met kefir en geitenmelk om ervoor te zorgen dat hun darmmicrobiomen floreren. Dat helpt vervolgens weer bij het creëren van een mooie huid. “Ik gaf Margot kefir en adviseerde haar om veel gefermenteerd voedsel te eten, zoals zuurkool”, zegt Vico. “Dat vond ze allemaal heerlijk.” Andere aanbevolen supplementen waren liposomale vitamine C en glutathion, evenals Vico’s eigen 3-6-9 capsules, die de gezondheid van darmen en huid bevorderen.

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.