8-skincaretips-volgens-een-beauty-expert-van-beroemdheden-277245
©Matt Jones, Vogue Nederland, oktober 2023

Ik wil wat David Beckham heeft. Op 47-jarige leeftijd ziet hij er net zo fris uit als toen hij in de dertig was, zo niet frisser. Hoe dat komt? Door Nilam Holmes. Met een carrière van meer dan dertig jaar is Holmes dé expert op het gebied van skincare met een wachtlijst die kan wedijveren met die van een Birkin. Met Vogue deelt de deskundige haar beste skincaretips voor het krijgen van een stralende huid.

Beauty-expert Nilam Holmes

Aanbeden door beroemdheden en insiders uit de industrie (denk Charlotte Tilbury, Kate Moss en Victoria Beckham) gebruikt Holmes geavanceerde technologieën om een scala aan huidproblemen aan te pakken. “Als je je huid goed begrijpt, kun je de juiste skincare kiezen voor jouw huid”, zegt ze.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Holmes is met haar derma-spa gevestigd in Milton Keynes (ze heeft ook een tijdelijke salon in Londen) en is een expert in alles wat met antiveroudering te maken heeft. Dit pakt ze aan met een arsenaal aan behandelingen, van microneedling en Morpheus8 tot Hifu en Collagen Wave. Ontworpen door haar mentor, Dr. Saleh, gebruikt Collagen Wave energie van radiofrequentie om het huidweefsel strakker te maken. Hierdoor wordt de huid gecontourd en verjongd.

Het is niet alleen de huid waar Holmes voor zorgt. Nadat ze in 2019 EyebrowQueen heeft opgericht – een lijn van producten voor het vormen en voeden van wenkbrauwen – is ze ook een wenkbrauwtovenaar.

8 skincaretips van Nilan Holmes

1. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

“Hydratatie is de key. Ons lichaam bestaat gemiddeld voor zestig procent uit water. Je hebt het nodig voor je celactiviteit en vrijwel al het andere. Drinkwater is essentieel, maar je moet ook hydraterende ingrediënten toevoegen aan je huidverzorgingsroutine, waarbij hyaluronzuren een rol spelen. Glycerine is ook erg goed voor hydratatie en wordt grotendeels onderschat.”

2. Houd rekening met het budget

“Als het gaat om je skincareroutine, moet je consistent zijn, daarom is het altijd goed om binnen je budget te blijven. Het heeft geen zin een duur product te kopen als je het niet op lange termijn kunt blijven gebruiken. Er zijn genoeg goede betaalbare merken.”

3. Reinigen en scrubben zijn essentieel

“De huid reinigen en scrubben zijn twee van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Zo zuiver je je poriën van make-up, zweet en overtollige olie tot verontreinigende stoffen, vuil en dode huidcellen en alle andere vervelende dingen. Vervolgens ontstaat het perfecte canvas waarop je je serums en moisturizers kunt aanbrengen. Als je beide niet kunt, kies dan voor een reiniger met exfoliërende ingrediënten.”

4. Exfolieër niet te veel

“Veel mensen hebben de neiging om te exfoliëren. Als je huid pijnlijk aanvoelt, komt dat waarschijnlijk doordat je huidbarrière is weggesleten. Het idee is dode huidcellen verwijderen, geen nieuwe, gezonde. Daarom ben ik geen fan van microdermabrasie of harde peelings. Enzyme exfoliators zijn geweldig, omdat ze gewoon de lijm oplossen die de dode huid op zijn plaats houdt.”

5. Vergeet populaire ingrediënten – het zijn de formulering en percentages van de producten die ertoe doen

“We laten ons vaak meeslepen door populaire ingrediënten, maar waar je je echt op moet concentreren, is de formulering. Vitamine C is bijvoorbeeld geweldig, maar het is een behoorlijk agressieve stof, dus de verkeerde hoeveelheid of percentage kunnen je huid echt irriteren. Mensen kiezen vaak voor een hoger percentage omdat ze denken dat het effectiever is, maar dat is niet altijd het geval.”

6. Gebruik de juiste retinol

“Retinol is de gouden standaard voor anti-aging en celvernieuwing. Er zijn echter zoveel verschillende soorten retinol: retinol, retina, retinoïde, retinoïnezuur, tretinoïne en adapaleen. Weer is er de verleiding de sterkste te gebruiken, maar die is misschien niet geschikt voor je huid. Iemand met ernstige acne zou adapaleen kunnen gebruiken, terwijl iemand met ernstige schade door de zon en rimpels beter tret kan kiezen. Raadpleeg daarom altijd een expert voordat je retinol in je routine opneemt.”

Lees hier meer over bakuchiol, de natuurlijke collageenbooster voor je huid.

7. Wees voorzichtig met het uitproberen van nieuwe technologieën

“Ik ben dol op lasers, maar zorg dat je bij iemand bent die weet wat-ie doet. Vermijd alles wat belooft om je bovenste huidlaag te verwijderen. Agressieve lasers kunnen goed zijn voor ernstige acnelittekens en brandwonden, maar over het algemeen wil je iets milders. Microneedling kan geweldig zijn voor je huid. Door gecontroleerde microtrauma’s te creëren, leert de huid zichzelf efficiënter te herstellen. Maar let op: het moet in een klinische omgeving worden gedaan. Sommige mensen gebruiken graag producten met microneedling, zodat ze de ingrediënten verder in de huid kunnen duwen, maar deze moeten steriel zijn en niet zomaar gebruikt worden met een oud serum.”

8. Geef je huidverzorging een boost met apparaten voor thuis

“De meeste mensen hebben geen tijd voor een behandeling van een uur, daarom is het geweldig om je routine aan te vullen met apparaten voor thuis, zoals microstroom-spierstimulators en LED-lampen. Ze kunnen je producten ook effectiever maken. Dus als je een reiniger hebt en je gebruikt die met een vibrerende siliconen exfoliërende borstel, dan verbeter je je reinigingsroutine. Als je hyaluronzuur gebruikt en je gebruikt er een ultrasoon apparaat bij, dan breekt het de deeltjes af tot kleine moleculen, die vervolgens effectiever door de huid worden opgenomen. LED-lampen zijn geweldig voor het stimuleren van collageen, het behandelen van acne en algemene vernieuwing. Maar niet alle LED’s zijn hetzelfde. Sommigen zijn gewoon gekleurde lichten, dus zorg ervoor dat je er een aanschaft met goede recensies. Ik hou van Dermalux en Celluma. Groen licht is geweldig voor pigmentatie. Als je pigmentatie hebt, zal een los product realistisch gezien namelijk niet veel doen.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.