victoria-beckham-lanceert-drie-nieuwe-geuren-geinspireerd-op-periodes-uit-haar-leven-269403
©Getty Images

Victoria Beckham lanceert voor het eerst drie uniseks geuren. Victoria’s naam staat namelijk nog niet op een parfumfles, in tegenstelling tot echtgenoot David, die er zo’n dertig op z’n naam heeft staan. Wat kunnen we verwachten van de parfums van de Britse designer?

Victoria Beckham geeft de voorkeur aan mannelijke geuren zoals tabak en suede. “De favoriete bloem van David en mij is de hyacint. En ik hou van kamperfoelie (een sterke zoetgeurende plant)”, zo vertelt ze aan Anders Christian Madsen van Vogue UK. Thuis heeft ze het liefst geurkaarsen, maar ze houdt niet van lavendel. “Ik heb in het verleden te veel goedkope aromadiffusers gehad.”

Victoria Beckham lanceert drie uniseks geuren

De eerste geuren van haar gelijknamige merk zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen en herinneringen. De drie uniseks geuren – 200 euro per stuk – worden eind deze maand gelanceerd en zijn handgemaakt door parfumeur Jérôme Epinette. “We hebben veel tijd samen doorgebracht. Ik ben begonnen met de verhalen en we hebben daar de geuren omheen gebouwd.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Elk parfum distilleert de noten (de kern van elke parfumcompositie) die de Britse ontwerper associeert met bepaalde periodes uit haar leven. Ze worden in chique flacons gegoten en hebben intrigerende namen: Portofino ’97, Suite 302 en San Ysidro Drive. Tijdens dit interview, vanaf de supergrote sofa in haar studio in West-Londen, draagt ze de laatste.

Malibu, Parijs en Portofino

San Ysidro Drive is fris en energiek en vernoemd naar de straat in Beverly Hills waar de familie Beckham in 2007 naartoe verhuisde. “Dat was een tijd van genezing. De geur doet me denken aan Malibu. Aan wandelen en surfen met de kinderen, het leven dat we daar hadden.”

Als vaste waarde in de popcultuur van de afgelopen drie decennia (Spice Girls-tijdperk) zijn de herinneringen van Victoria Beckham de onze. Ook wij weten nog dat ze naar Los Angeles verhuisde en hoe die fase in haar leven en stijl weerspiegeld werd in de geest van die tijd. We hebben een band met Beckham. Het decadente parfum Suite 302 – waarvan de naam doet denken aan een hotelsuite in Parijs – roept de sfeer op van reizen naar de Franse hoofdstad met David en haalt flashbacks naar boven van foto’s uit de roddelbladen begin jaren 2000. “Ik herinner me dat ik in een luipaard corsage en een paarse kanten minirok uit The Ritz kwam, achterna gezeten door paparazzi. Dat was glamour.”

Hun vroege verkering is toepasselijk vastgelegd in het euforische Portofino ’97. Drie maanden nadat ze een relatie kregen, boekten ze een kamer in Splendido, het legendarische hotel op de top van de klif in Portofino. “Ik herinner me dat David op bed lag en ik de deuren opende die uitkeken over de zee. Het was zo adembenemend. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt. Dat moment zal ik nooit vergeten”, zegt ze, gevolgd door een ondeugende glimlach. “Het was heel sexy.”

Lege Chanel N0 5-flessen

Als meisje verzamelde Beckham lege Chanel No 5-flessen die ze van een vriendin van haar moeder kreeg. “In de jaren tachtig keek ik naar mijn moeder, hoe ze zichzelf mooi maakte voor een avond uit. Ik denk dat daar mijn liefde voor schoonheid en parfum is begonnen.”

Kort voor de Spice Girls, had ze een baantje op de parfumafdeling van House of Fraser in het Lakeside Shopping Centre. “Ik moest daar in vol ornaat Champagne sprayen op mensen die hun kerstinkopen kwamen doen”, herinnert ze zich, verwijzend naar de Yves Saint Laurent-geur die nu bekend staat als Yvresse. Daarom accepteert ze tot op de dag van vandaag nog altijd een spray van degene die in het warenhuis parfum aanbiedt.

Het Beckham-verhaal

In 2005 waren de Beckhams het speerpunt van de millennium hausse in parfums van beroemdheden. En hoewel ze het hare – die ze samen met David lanceerde – na een paar jaar stopzette, “was het zo’n fenomenaal succes dat ik niet meer met andere merken hoefde te werken en mijn eigen merk kon beginnen”.

In 2008 richtte ze Victoria Beckham op. “Ik denk dat mensen het gevoel hebben dat ze deel uitmaakten van ons verhaal”, zegt ze. “Ze herinneren zich onze trouwdag en het moment waarop we Brooklyn (oudste zoon) kregen. Ze hebben die reis met ons meegemaakt.” Afgelopen juli vierden de twee hun 24e huwelijksdag.

De nieuwe geuren van Victoria Beckham zijn verkrijgbaar vanaf 29 september.

©Steven Klein

 

 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.