wat-houdt-de-gezondheidsscan-van-kim-kardashian-ter-waarde-van-2500-dollar-precies-in-264412
©Getty Images

Kim Kardashian wil ons er even aan herinneren onze gezondheid te laten controleren. En dat doet ze via Instagram. Het is op z’n zachtst gezegd een duidelijke afwijking van haar gebruikelijke content met rode loperkiekjes en sensationele selfies. Dit keer postte Kardashian een foto van zichzelf in marineblauwe scrubs terwijl ze een gezondheidsscan van het hele lichaam onderging.

Kim Kardashian ondergaat gezondheidsscan

‘Ik heb onlangs deze Prenuvo-scan gedaan en ik moest jullie gewoon alles vertellen over deze levensreddende machine’, schrijft ze in het bijschrift. ‘De Prenuvo full-body scan heeft de mogelijkheid om kanker en ziekten zoals aneurysma’s in de vroegste stadia op te sporen, voordat er symptomen ontstaan. Het was alsof ik een uur lang een MRI kreeg zonder straling.’

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Geen onbekende in gesponserde content benadrukt Kim al snel dat dit geen advertentie is, maar eerder een gebaar van goede wil, voortkomend uit de wens om het bewustzijn over de doeltreffendheid van de machine te verspreiden. ‘Het heeft echt het leven van een aantal van mijn vrienden gered en ik wilde het gewoon delen’, schrijft ze.

Wat houdt deze scan in?

Dus, wat houdt de gezondheidsscan precies in, die je kunt ondergaan voor iets meer dan 2500 dollar? Volgens de website van het bedrijf is de scan ontwikkeld als alternatief voor diagnostische MRI-scans, waarvan wordt beweerd dat ze traag kunnen zijn om te detecteren of iemand een levensbedreigende ziekte heeft. En een trage diagnose leidt weer tot slechte gezondheidsresultaten voor veel gediagnosticeerde patiënten. Natuurlijk krijgen mensen in de meeste gevallen pas een MRI-scan als er al een gezondheidsprobleem is ontstaan, maar Prenuvo prijst een betaalde, proactieve aanpak aan.

Het bedrijf beweert dat het kan helpen bij het identificeren van meer dan vijfhonderd veelvoorkomende en zeldzame aandoeningen, waaronder meerdere soorten kanker. ‘Het onderscheidende is dat we meerdere protocollen in één keer over het hele lichaam toepassen’, volgens hun website. Scans kunnen worden gericht op het hoofd, de romp of het hele lichaam. Zo’n volledige APK kost iets minder dan een uur tijd.

Belangrijke herinnering

Hoewel de meesten van ons een rekening van 2500 dollar misschien niet kunnen betalen, dient Kims post als een belangrijke herinnering je gezondheid te laten controleren. Of dat nu een afspraak maken is voor het belangrijke uitstrijkje dat je hebt uitgesteld of gewoon een routinecontrole bij de dokter.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.