wimpers-a-la-twiggy-zo-krijg-je-ze-volgens-de-expert-240452
©ANP

Goed nieuws: naast mode, mag ook make-up uit de jaren zestig er weer zijn. Denk: grote opvallende wimpers in de stijl van Lesley Lawson, beter bekend als Twiggy. Het Britse fotomodel werd in 1966 wereldberoemd met haar ronde ogen die benadrukt werden door haar extreem opvallende lange wimpers. Diezelfde ooglook uit de jaren zestig, ook wel doe eyes genoemd, zien we anno nu terug in de shows van Paul & Joe, Imane Ayissi en Jean Paul Gaultier.

Maar hoe krijg je zo’n opvallende, op de jaren zestig geïnspireerde ooglook? Om die vraag te beantwoorden vroegen we niemand minder dan make-upartiest David Koppelaar om hulp. Hij heeft een allesbehalve bescheiden cv en maakt de meest betoverende beautylooks voor gevestigde namen in de mode-industrie. Denk aan: Vogue, Jean Paul Gaultier en Viktor & Rolf.

Zo krijg je opvallende wimpers in de stijl van Twiggy 

Koppelaar vertelt je in slechts enkele stappen hoe je opvallende, spinnenpoot-achtige wimpers à la Twiggy krijgt.

Wat heb je nodig? “Niet veel. Take notes: een eyeliner met een felt tip, een dikke mascara – ik raad de mascara Lash Queen van Helena Rubinstein aan –, wattenstokjes, een pincet, nepwimpers en (optioneel) translucent poeder.”

Hoe begin je? “De look is eigenlijk heel simpel. Begin met het royaal aanbrengen van een dikke mascara. Je brengt je mascaraborstel niet horizontaal, maar verticaal aan op je wimpers. Zo krijg je de dikste klodders. Onthoud in deze fase dat klodders welkom zijn.”

En dan? “Met je pincet knijp je een paar onderwimperhaartjes tegen elkaar om dikke wimpers te creëren. Dan laat je de wimpers even drogen zodat ze helemaal tegen elkaar vastzitten. Mocht je nou echt weinig onderwimpers hebben, dan kun je ervoor kiezen om valse (onder)wimpers aan te brengen voor een duidelijke Twiggy-achtige stijl.”

Waar heb je eyeliner voor nodig? “Met de eyeliner met dunne felt tip, ik adviseer de Epix Ink Liner van NYX, maak je korte streepjes aan de onderkant van je ogenrand. Dit creëert de illusie van lange onderwimpers. Wattenstaafjes gebruik je om de lijntjes netter te maken, mocht je uitschieten.”

Extra tips? “Mocht je nou echt voor een extreme Twiggy-look willen gaan met opvallende ogen, maak ‘m dan af met een lijn in je arcadeboog. Het is hierbij belangrijk dat de lijn naar beneden afloopt voor de ultieme jaren zestig look.”

Shop hier de look

Lash Queen van Helena Rubinstein

 

Nep onderwimpers 

twiggy
©Red Cherry Eyelashes

Nep onderwimper, € 3,47

Epic Ink Liner van NYX

eyeliner Nyx twiggy
©Douglas

Eyeliner, € 10,73