ade-2023-dit-zijn-de-5-feestjes-en-optredens-die-je-niet-wil-missen-268058
©PETROVSKY & RAMONE, VOGUE NEDERLAND, APRIL 2023

Muziekliefhebbers, dancing queens en nachtvlinders opgelet: het Amsterdam Dance Event, ook bekend als ADE, gaat vandaag van start. Van woensdag 18 tot zondag 22 oktober is onze hoofdstad weer het middelpunt van elektronische muziek. Aangezien er honderden feesten door heel Amsterdam plaatsvinden, stellen we ons zo voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom tippen we onze favoriete feestjes tijdens ADE 2023 – mocht je nog lastminute op zoek zijn naar een kaartje.

ADE 2023

Van het extreem dansbare House of Love by Folamour tot de betoverende ADE-editie van Into the Woods, deze vijf feestjes in Amsterdam wil je absoluut niet missen tijdens ADE 2023. Note: de meeste feesten en events zijn helaas al uitverkocht, maar op Ticketswap kun je nog kans maken.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Islandman

De beste manier om ADE af te trappen? Met het optreden van Islandman, een live elektro-akoestisch trio uit Turkije, bestaande uit Tolga Böyük, Eralp Güven en Erdem Başer. Het wordt een avond vol sjamanistische ritmes, zachte elektronische structuren, dancebeats en psychedelische gitaarriffs, die Turkse psychedelica en Afrikaanse beats combineren met de wereld van elektrische muziek.

Islandman, 18 oktober om 20:00 uur in Parallel

Overmono live

Een van de elektronische acts waar op dit moment veel om te doen is? Dat is ongetwijfeld Overmono, twee broers uit Wales die oorspronkelijk hun eigen muzikale weg gingen (Tom maakte techno en Ed dubstep), maar er uiteindelijk achterkwamen dat ze samen sterker waren. Hun muziek is zowel euforisch als melancholisch te noemen, en brengt je hoe dan ook in vervoering. Dit jaar bracht het duo hun debuutalbum Good Lies uit, een aanrader.

Overmono live, 19 oktober om 20:00 uur in Paradiso

DGTL House of Love by Folamour

Wie Folamour zegt, zegt dansen tot de zon opkomt. Zijn funky, disco-achtige tunes worden kracht bijgezet door artiesten als Jayda G, David Vunk en Nu Genea die elk ook een set zullen draaien. House of Love is niet het enige leuke feestje dat DGTL op de planning heeft. Op vrijdagavond kun je genieten van een liveoptreden van het Noorse duo Röyksopp en zaterdag kun je de hele dag dansen tijdens We Still Believe by The Blessed Madonna.

House of Love by Folamour, 21 oktober om 23:00 uur in NDSM Warehouse

Audio Obscura x Outlier w/ Bonobo

Bonobo, bekend om zijn meeslepende liveoptredens, betreedt zaterdag 21 oktober overdag het podium in RAW Factory. Dat doet de Britse artiest samen met andere (deep)house-makers als Âme, Henrik Schwartz en Kléo. Verwacht een feest van jewelste vol etherische melodieën en ingewikkelde ritmes op een van de spectaculairste locaties die Amsterdam te bieden heeft.

Audio Obscura x Outlier w/ Bonobo, 21 oktober om 14:00 uur in RAW Factory

Into the Woods ADE

Wie het jaarlijkse magische festijn op 15 en 16 september tussen de bomen van het bosrijke Amersfoort heeft gemist, is er altijd nog de ADE-editie op de Amsterdamse NDSM-werf. Geen sprookjesbos vol groen, maar wel waanzinnige kunstinstallaties, betoverende lichteffecten en een line-up waar je u tegen zegt (denk aan Maribou State, Ben UFO en Gheist). Kaarten koop je inmiddels alleen nog via Ticketswap.

Into the Woods ADE, 20 en 21 oktober op de NDSM-werf