7-muziekfestivals-die-je-deze-lente-en-zomer-niet-wil-missen-248296
©Petrovsky & Ramone, Vogue Nederland, april 2023

Nu de lente officieel is aangebroken, beginnen we steeds meer naar het buitenleven te snakken. Een belangrijk onderdeel daarvan? Het festivalseizoen, dat jaarlijks tijdens het paasweekend wordt afgetrapt. Inmiddels telt Nederland honderden evenementen, wat het soms moeilijk maakt om door de bomen het festivalbos te zien. Daarom tippen we bij Vogue onze favoriete muziekfestivals die de lente en zomer van 2023 te bieden heeft.

De leukste muziekfestivals in 2023

Of je nu graag wil raven op de industriële NDSM-werf, feestviert midden in het bos of het konijnenhol induikt: er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je zeven muziekfestivals in 2023 die je niet wil missen.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

DGTL

Het festivalseizoen begint met DGTL, dat tijdens het paasweekend van 7, 8 en 9 april plaatsvindt op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Op vrijdagavond trapt het elektronische muziekfestival af met onder anderen Mura Musa en The Blessed Madonna. De rest van de line-up is net zo veelbelovend: van Agar Agar en Honey Dijon op de zaterdag tot Bonobo en Moderat op de zondag. Fijne Pasen!

7 t/m 9 april – NDSM, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DGTL (@dgtlfestival)

Pleinvrees

Nog geen plannen met Pinksteren? Op zondag 27 mei – Eerste Pinksterdag – kun je dansen tot je erbij neervalt tijdens Pleinvrees. Het festival belooft zoals ieder jaar weer een groot feest te worden, al helemaal als je een blik hebt geworpen op de line-up, met Kölsch, Myd, Fritz Kalkbrenner, Cincity en mijn persoonlijke hoogtepunt Polo & Pan (ken je ze nog niet, dan raad ik je ten zeerste aan om ze te ontdekken op Spotify).

27 mei – NDSM, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pleinvrees (@pleinvrees)

Lentekabinet

Nog meer keuze tijdens de pinksterdagen: net als Pleinvrees vindt ook het tweedaagse muziekfestival Lentekabinet plaats in het weekend van 27 en 28 mei. In de groene weiden van het Twiske komen muzikanten, kunstenaars en festivalgangers bijeen voor een zinnenprikkelende ervaring. Het is dit jaar de tiende editie, waarvoor de organisatie een keur aan internationale én lokale artiesten heeft uitgenodigd. Inclusief favorieten als Kanaal40 en Sexyland World.

27 en 28 mei – Het Twiske, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lente Kabinet (@lentekabinet)

Down The Rabbit Hole

Voor wie een allesomvattend muziekfestival zoekt – met naast muziek ook theater, comedy én een meer om in te zwemmen – zit goed op Down The Rabbit Hole. Maak je klaar voor een tal van acts en optredens, met zowel headliners als jonge opkomende artiesten. Een greep uit de line-up: Stromae, Fred again.., Paolo Nutini, The Blaze, Sofi Tukker, Selah Sue, Naaz en Froukje. Hoewel de tickets inmiddels uitverkocht zijn, kun je zeker nog een poging wagen op TicketSwap.

30 juni t/m 2 juli – De Groene Heuvels, Beuningen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Down The Rabbit Hole (@dtrh_festival)

North Sea Jazz

Fans van jazz houden jaarlijks het tweede weekend van juli vrij voor North Sea Jazz. Het driedaagse festival, dat in 1976 voor het eerst werd georganiseerd, staat bekend – zowel nationaal als internationaal – als dé plek waar het verleden, heden en de toekomst van de jazz samenkomen. Welke namen je kunt verwachten? Lizzo, Stormzy, Tom Jones, Jill Scott, Little Simz, Loyle Carner, Janelle Monáe, Seal en Duckwrth – om er slechts een paar te noemen.

7 t/m 9 juli – Ahoy, Rotterdam

De Leuke Festival

Hoe De Leuke Festival het beste omschreven kan worden? ‘Elf uur lang dansen op glimmende pop, glitterdisco, de beste live-acts, glijdende hiphop en dampende dancehall’, aldus de organisatoren van het Utrechtse festival. Met als absolute hoogtepunten de mainstage waar je met blote voeten in het zand kunt dartelen en het silent disco-eiland. Het event heeft zijn naam om een reden.

15 juli – Voorveldse Polder, Utrecht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Leuke (@deleukefestival)

Into The Woods

Wie een magisch festijn tussen de bomen wel ziet zitten, móet naar Into The Woods. Het Openluchttheater in het groenrijke Amersfoort wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot sprookjesbos met kunstinstallaties, betoverende lichteffecten en hoogstwaarschijnlijk een line-up waar je u tegen zegt (namen moeten nog bekend gemaakt worden). De kaartverkoop is nog niet begonnen, maar houd het nauwlettend in de gaten, want de tickets gaan elk jaar als warme broodjes over de toonbank. Voor wie misgrijpt, is er altijd nog de ADE-editie in oktober op de NDSM-werf.

15 en 16 september – Openluchttheater Amersfoort