dutch-design-week-gaat-van-start-5-highlights-die-je-niet-wil-missen-272455

Aankomende zaterdag 21 oktober is het zover: Dutch Design Week 2023 gaat van start. Het jaarlijkse evenement in Eindhoven, dat een podium biedt aan Nederlands ontwerptalent, staat ook deze editie weer bol van de tentoonstellingen, lanceringen en nieuwe samenwerkingen op het gebied van design. Omdat er ontzettend veel te zien is op verschillende plekken in de stad, zet Vogue een aantal hoogtepunten op een rij. Van gevestigde namen tot upcoming talenten, omcirkel deze namen in je (virtuele) programmaboekje.

Dutch Design Week 2023

Van gebruikte Vitra-stoelen die een make-over van Levi’s hebben gekregen tot een speciale performance van creatieve studio MAISON the FAUX, dit zijn een aantal hoogtepunten van Dutch Design Week 2023 die je niet wil missen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Raw Color – Multiply

Bij Raw Color staat het gebruik van kleur centraal. De creatieve, multidisciplinaire studio van Daniera ter Haar en Christoph Brach doet opdrachten voor klanten als Ikea, Adidas en Samsung, maar werkt ook aan eigen projecten. Het leverde ze de Limburg Design Award op en een aantal projecten zijn opgenomen in de collecties van Cooper Hewitt Museum New York en Stedelijk Museum Amsterdam. Hun tentoonstelling Multiply tijdens Dutch Design Week 2023 toont een selectie van hun meest iconische werken van de afgelopen vijftien jaar. Wat je kunt verwachten? Een ruimtelijke kleurbeleving en de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de werkwijze van de studio.

Raw Color – Multiply in Raw Color Studio, Beeldbuisring 30, Eindhoven

Icons Re/Outfitted

Duurzaamheid, design en mode komen samen in de tentoonstelling Icons Re/Outfitted. Voor de expositie daagde Creatieve studio The Visionary Lab modeontwerpers en kunstenaars – Nkwo Onwuka, Hannah Brabon, Kelly Konings, Tim Dekkers, Sophie Cagniart, Barbara Polderman, Sarmite Polakova en Norman Monsanto – uit om gebruikte stoelen van designmerk Vitra nieuw leven in te blazen met hergebruikte denim van Levi’s. Het idee? Laten zien dat we op creatieve manieren de levensduur van textiel kunnen verlengen.

De unieke stoelen zijn te bewonderen tijdens Dutch Design Week 2023 in een industriële houtbewerkingsatelier. Daar zijn ook drie andere exposities te zien: van Isola Design, Social Label en houtbewerker Jan Gerritsen.

Icons Re/Outfitted, Fuutlaan 12C, Eindhoven

Icons Re/Outfitted tijdens Dutch Design Week
©Icons Re/Outfitted
1/2
Native Share

TIMELESSTIME by MAISON the FAUX

Kunstenaars en ontwerpers Tessa de Boer en Joris Suk van MAISON the FAUX zijn gefascineerd door het neppe, de simulatie en het geconstrueerde. Hun nieuwe project TIMELESSTIME is hun grootste solopresentatie tot nu toe waarin scenografie, mode, beeldende kunst, performance, digitale cultuur en choreografie samenkomen in één installatie. Daarin zet het duo de werkelijkheid in een vijftal scènes onder druk. Deze ’tijdperken’ zijn ontworpen vanuit het besef dat we hoe dan ook zullen verdwijnen. Toch weten ze soms de tijd even stil te zetten, het verval te stoppen en het leven te laten stollen, totdat alles weer opnieuw begint.

Tijdens Dutch Design Week komt de tentoonstelling tot leven met live performances. Wanneer die precies zijn, kun je checken op de website van DDW via onderstaande link. Gemist? Dan kun je de presentatie nog t/m 26 november bewonderen in MU Hybrid Art House in Eindhoven.

TIMELESSTIME by MAISON the FAUX in MU Hybrid Art House, Torenallee 40-06, Eindhoven

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MAISON the FAUX (@maisonthefaux)

Piet Hein Eek

Zoals iedere editie is er ook dit jaar weer enorm veel design te bewonderen in Piet Hein Eek. Denk bijvoorbeeld aan de tentoonstelling Scent and Memory van designproject Kaori to Kioku, de slimme en minimalistische ontwerpen van Margriet Foolen of de presentatie van nieuwe versies van de Eilamp, een lamp ontworpen door Ruben de Haas gemaakt van echte eierschalen. Verwacht nog veel meer design met ruim 30 deelnemers en nieuwe producten uit Piet Hein Eeks eigen collectie.

Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30, Eindhoven

Design Academy Eindhoven Graduation Show

Een van de grootste highlights van Dutch Design Week is de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven. De jaarlijks terugkerende show biedt bachelor- en masterstudenten de gelegenheid hun afstudeerprojecten te presenteren aan duizenden bezoekers. Laat je inspireren door nieuwe, innovatieve ideeën die hier in overvloed aanwezig zijn. Het is niet voor niets een van ’s werelds invloedrijkste tentoonstellingen waar werk van nieuw talent te bewonderen is.

Graduation Show 2023, Heuvel Galerie 133, Eindhoven

Graduation Show van 2022 tijdens Dutch Design Week
©Angeline Swinkels
2/2
Native Share