kunstwerken-onder-de-500-euro-om-in-te-investeren-voor-een-uniek-en-eigen-interieur-284555
©Het huis van 'stylemeister' San Ming in Amsterdam door Hans van Brakel voor Vogue Living

Kunst ophangen in huis is een van de manieren om je interieur uniek en eigen te maken. Maar hoe vind je een werk dat bij jou past? En: dat binnen je budget valt? Investeren in kunst is als sparen voor een designertas: je koopt een werk om ‘m voor de rest van je leven aan de muur te hangen en wellicht zelfs door te geven aan je kinderen. Hoewel de unieke visie van een kunstenaar en het aantal uur dat hij of zij in het werk heeft zitten, verklaart waarom er veelal een hoog prijskaartje aan hangt, is het begrijpelijk dat niet iedereen diep in de buidel kan tasten. Daarom tippen wij de kunstwerken van zeven toegankelijke, Nederlandse kunstenaars onder de 500 euro – perfect om in te investeren voor een uniek en eigen interieur, en zo onafhankelijke creatives te supporten.

Kunstwerken onder de 500 euro

Van de 3D-werken van Edith Beurskens, die in combinatie met licht voor een schitterend schouwspel aan de muur zorgen, tot de prachtige creaties van talent to watch Iriée Zamble en indrukwekkende fotoprints van Nederlandse fotografen als Carlijn Jacobs: we voorzien je van volop inspiratie op het gebied van toegankelijke kunst.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Cathelijne Stassar Biskop

De werken van de 34-jarige Cathelijne Stassar Biskop uit Breda definiëren zich door organische, vloeiende lijnen, die vaker wel dan niet een abstract vrouwelijk lichaam vormen. Die stijl sluit volledig aan bij de visie van Biskop om de kracht van het vrouwelijke lichaam en moeder natuur te laten zien. Voor wie houdt van een mysterieus en sierlijk werk, met een krachtige achterliggende boodschap.

Prijzen op te vragen via haar website, vanaf € 200

Edith Beurskens

Als je fan bent van moderne kunst, is de kans groot dat je verliefd wordt (of al bent) op de werken van Edith Beurskens. Tijdens het inrichtingsproces van haar eigen huis kwam de kunstenaar op het idee om met behulp van een 3D-printer haar eigen wall art te maken. Neem een kijkje op haar Instagrampagina en we hoeven je niet meer te vertellen dat dat goed heeft uitgepakt. De driedimensionale werken zijn vernieuwend en zorgen continu voor een andere aanblik door de inval van licht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Edith Beurskens (@edithbeurskens_art)

Duo van 3D-werken, € 500

Iriée Zamblé

Kunstenares Iriée Zamblé is nog niet zo heel lang terug uit Parijs, waar ze zes maanden lang in het Cité Internationale des Arts verbleef, een atelier in Parijs dat tevens dient ter huisvesting van kunstenaars die zich verder willen ontwikkelen in hun kunstvorm. De kunst van het tekenen en schilderen neemt Zamblé dus uiterst serieus, en dat is terug te zien in haar prachtige werken, waarin ze vaak alledaagse thema’s terug laat komen, maar ook haar West-Afrikaanse achtergrond en zwarte identiteit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IRIÉE ZAMBLÉ (@irieezamble)

Print Lovers Rock, € 200

Foam

Meer fan van fotografie aan de muur? Dan ben je bij fotografiemuseum Foam aan het juiste adres. In de winkel van het museum vind je gelimiteerde prints van getalenteerde fotografen. De prints lopen qua prijs behoorlijk uiteen. Zo moet je iets dieper in de buidel tasten voor deze waanzinnige Cherry-print van de gerenommeerde Nederlandse modefotograaf Carlijn Jacobs, maar bemachtig je ook gemakkelijk een prachtige print voor minder dan 500 euro. Zoals deze zwart-wit print van de Nederlandse fotograaf Thomas Manneke.

Print Papercutting 2, € 200

Lois Schindeler

De kans is groot dat je Lois Schindeler kent als model, maar de schilderkunsten van de Nederlandse kun je tegenwoordig amper nog een side job noemen. In haar studio in Amsterdam – waar ze neerstrijkt tussen het modellenwerk door – heeft ze inmiddels al talloze werken gecreëerd, die zich meestal kenmerken door organische vormen en een minimalistisch kleurenpalet. Haar schilderijen – maar ook vazen en inmiddels zelfs telefoonhoesjes – zijn te koop via haar eigen website voor toegankelijke prijzen vanaf 50 euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lois Schindeler (@byloisschindeler)

Print Asobi in zwart en wit, vanaf € 50

Moos Willemsen

Dat je niet per se een werk van 50 bij 70 centimeter – of überhaupt in een rechthoekige vorm – aan de muur hoeft te hangen, bewijst Moos Willemsen met haar interessante werk genaamd Big Belly (hieronder te zien), bestaande uit twee aparte, houten objecten die samen een coherent kunstwerk vormen. Hoewel niet al het werk van Willemsen afwijkt van de rechthoekige standaard, vormen unieke, grafische elementen wel een rode draad door haar werk. Net als een neutraal kleurenpalet, waardoor er altijd wel een werk van haar perfect in je interieur past. Fun fact: Willemsen heeft een verleden in de modewereld, maar besloot in 2020 over te stappen op déze vorm van kunst.

Kunstwerk Big Belly, € 199

Enkel Art

Waarschijnlijk heb je het werk van Marijn Vink en Esther Rozendal van Enkel Art Studio al eens voorbij zien komen. De kleurrijke prints van het duo zijn namelijk geliefd onder een groot publiek. Met hun unieke, originele én betaalbare werken willen de kunstenaars massaproductie tegengaan. Ze hopen met hun werk lokaal, met de hand geproduceerde posters voor een groot publiek toegankelijk te maken.

Print Earth, verkrijgbaar in verschillende kleuren, € 89