adele-schittert-in-duurzame-va-va-voom-creatie-van-stella-mccartney-240361
©ANP

Adele zweert bij zwarte jurken. De Britse zangeres is groot fan van dit tijdloze item en komt er bij al haar optredens op terug. Afgelopen december droeg ze Harris Reed’s eerste creatie voor Nina Ricci tijdens een concert in Las Vegas in The Colosseum. Afgelopen vrijdag schitterde Adele opnieuw in een (duurzame) custom zwarte creatie, ditmaal van Stella McCartney, die sinds haar laatste collectie tijdens Parijs Fashion Week nog een stap verder gaat in duurzame mode.

Adele in duurzame zwarte japon van Stella McCartney

Adele’s jurk is gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Sinds de oprichting van haar label voert Stella McCartney campagne voor duurzame mode. De laatste collectie van de Britse ontwerper is gedeeltelijk gemaakt van mylo, een alternatief voor leer op basis van paddenstoelen. Voor Adele’s ontwerp koos Stella McCartney voor een heel ander en vernieuwend materiaal. Het gaat om milieuvriendelijke viscose gemaakt van houtpulp. Een materiaal waar geen ontbossing voor nodig is.

Adele’s kolomjurk was bezet met strass-steentjes, waardoor het ontwerp een elegant silhouet kreeg. Met de creatie brengt Stella McCartney een ode aan het lichaam van de zangeres.

Luxe én minimalistisch

“We begonnen met het observeren van haar rondingen en contouren om deze te benadrukken. De jurk is versierd met grote en luxe Vegas-steentjes waarmee je een sterk silhouet creëert, terwijl het toch vrij eenvoudig en minimalistisch blijft. Ik wilde dat Adele zich er prettig in zou voelen tijdens het zingen”, aldus de ontwerpster.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adele (@adele)