adele-draagt-het-eerste-ontwerp-van-harris-reed-voor-nina-ricci-235586
©Getty Images

Twee weken nadat Harris Reed zijn Leader of Change Fashion Award in ontvangst nam in een archieflook van Nina Ricci (waarin hij zich een “old-school Hollywoodgodin” voelde) heeft de ontwerper zijn eerste ontwerp voor het Franse modehuis getoond op een ander groot podium. Voor de meest recente avond van haar concertreeks in Las Vegas verruilde Adele haar gebruikelijke sculpturale Schiaparelli-jurken en met kristallen ingelegde Givenchy-creaties voor een klassieke look met een twist van Nina Ricci – het eerste ontwerp van de jonge, opkomende Reed.

Adele in custom Nina Ricci

Reed, die in september werd aangesteld als creative director van het modehuis, beschreef het gevoel om een van de grootste artiesten ter wereld zijn werk te zien dragen – tevens de eerste custom VIP Nina Ricci-look in vijf jaar – op Instagram als volgt: “Het voelt alsof het hele hoogtepunt van mijn levenswerk tot dit moment heeft geleid. De ervaringen die ik heb gehad, de kansen die ik heb gekregen, al het harde werk, lange dagen, slapeloze nachten en tranen van vreugde: de rit is ongelooflijk geweest en ik kan niet wachten om te zien hoe het zich verder ontwikkelt.”

De met de hand versierde stippenjurk die Adele draagt is een voorbeeld van wat we van Reed kunnen verwachten bij Nina Ricci. Zo te zien is hij diep in de archieven van het modehuis gedoken om de waanzinnigste ontwerpen op te graven – zoals die cartooneske stippen – die men misschien even was vergeten in de constante zoektocht naar nieuwigheid. In Adele heeft Reed de perfecte ambassadrice gevonden voor deze sensuele maar sterke esthetiek. Of zoals hij zelf zegt: Adele is een persoon die “de ware vrouwelijkheid volledig belichaamt, uitvergroot en uitstraalt”.

Het jaar van Harris Reed

Het is nogal een bijzonder jaar geweest voor Reed als het gaat om het kleden van zijn idolen. De ontwerper speelde een belangrijke rol bij Beyoncés Renaissance-esthetiek. Zo leende hij Bey zijn kenmerkende plateaulaarzen, maar ook hoofdtooien met veren en gedrapeerde demi-couture voor haar cover van de Britse Vogue in juli – een ervaring die hem waardevol is. “Als een jong queer persoon die uit de kast kwam in een nogal conservatieve omgeving, draaide ik haar muziek in de bus naar school, als ik alleen op de speelplaats was en in mijn eentje mijn lunch at, dromend van een glinsterende, romantische, fantastische wereld”, zei hij destijds.

Nu zullen jonge dromers naar de shows van de ontwerper kijken en zijn wereld zien als een venster van mogelijkheden. Het valt niet te ontkennen dat Harris Reed starpower heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adele (@adele)