amal-clooney-straalt-van-top-tot-teen-tijdens-dvf-awards-in-venetie-266653
©Getty Images

Na een zomer in Italië te hebben doorgebracht, straalt Amal Clooney van binnenuit. Het is dus geen verrassing dat de mensenrechtenadvocaat, die een van de vijf winnaars is bij de 14e jaarlijkse DVF Awards in Venetië, met een stralende blik op de ceremonie verscheen.

Amal Clooney ontvangt DVF Award in Venetië

Eerder deze week spotten we Amal Clooney in een verzorgde outfit, zoals we dit van haar gewend zijn. Maar voor haar speciale avond pakte ze al helemaal uit. Clooney droeg een kanten slipdress met een ongelijke zoom. De jurk heeft een overlay van tule met drop-waist-rok en komt uit John Galliano’s herfstcollectie voor Christian Dior in 2000. Ze combineerde de jurk, die ze bij Tab Vintage kocht, met warme metallics. Zo droeg ze een kleine bronzen clutch ter grootte van een zonnebrillenkoker en gouden hakken met bandjes.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De advocaat stemde haar juwelen van Cartier ook af op haar vintage Dior-look. Een paar pareloorbellen, compleet met grote peervormige stenen, paste perfect bij haar outfit. Tijdens de belangrijke avond werd ze vergezeld door haar man, George, die een zwart pak droeg met een marineblauwe button-down, die hij open liet, waardoor een stukje borst zichtbaar werd.

Beautylook van Clooney

Clooney koos voor een warme beauty-look als aanvulling op haar outfit. Haar wangen en lippen zijn roze en ze heeft een zonnige bronzen gloed. Enkele dagen geleden onthulde ze dat ze een vleugje warmte heeft toegevoegd aan haar donkerbruine haar. Of zoals haar haarstylist Dimitris Giannetos het noemt: ‘Engelse toffee’-highlights.

De DVF Awards, die plaatsvinden tijdens het 80e Internationale Filmfestival van Venetië, zijn ingesteld door ontwerper Diane von Furstenberg en de Diller-von Furstenberg Family Foundation. De awards zijn ter ondersteuning van mondiale vrouwelijke leiders, vooral degenen die proberen de levens van andere vrouwen te verbeteren. Clooney wordt geëerd voor haar prestigieuze staat van dienst in de strijd voor degenen die het slachtoffer zijn geworden van mensenrechtenschendingen. Dit zijn onder anderen slachtoffers van oorlogsmisdaden en gendergerelateerd geweld. Maar ook voor haar werk met het Waging Justice for Women-programma van de Clooney Foundation for Justice. Ze wordt erkend naast plaatsvervangend secretaris-generaal van de Verenigde Naties Amina J. Mohammed, cabaretier en auteur Lilly Singh, codeur en MIT-onderzoeker Dr. Joy Buolamwini, en milieu- en mensenrechtenactiviste Helena Gualinga.

amal Clooney George Clooney Venetië
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.