amal-clooney-schittert-in-niet-een-maar-twee-glamoureuze-jurken-233533
©ANP

Tijdens de 45e jaarlijkse Kennedy Center Honors werd acteur George Clooney geëerd voor zijn bijdragen aan de Amerikaanse cultuur, samen met de artiesten Gladys Knight, Tania León, Bono en Amy Grant. Voor de speciale gelegenheid kwamen George en Amal Clooney in stijl naar het Witte Huis, waar vooral de glamoureuze jurken – ja, dat is meervoud – van de mensenrechtenadvocate de nodige hoofden deden omdraaien.

Amal Clooney in glamoureuze jurken

Waar George voor een klassieke zwarte smoking en vlinderdas koos, zagen we Amal in twee verschillende avondjurken. De eerste was een zilverkleurige off-shouldercreatie, bezaaid met kristallen, waarmee ze bewees nog altijd de koningin van de feestjurk te zijn. Amal combineerde het schitterende ontwerp met zilveren accessoires en een klassieke rode lip. Wat het tweede exemplaar betreft? Dat gaat om een net zo glamoureuze keuze.

Zondagavond woonden de Clooneys namelijk ook nog een speciaal diner bij ter ere van de Kennedy Center Honors. Amal verscheen daarvoor opnieuw in een opvallende off-shoulderjurk – deze keer in het rood. Zo droeg de mensenrechtenadvocate een ontwerp uit de lente/zomer 2022-couturecollectie van Valentino, compleet met een lange sleep. Ze maakte haar statement look af met een bijpassende rode clutch. George vulde haar Old Hollywood-jurk aan met een ander strak, zwart pak.

Het mag wederom duidelijk zijn: als het op stijl aankomt, is dit koppel altijd perfect op elkaar afgestemd.

Amal Clooney in glamoureuze jurk
©Getty Images
Amal Clooney in rode jurk
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.