5-dingen-die-je-waarschijnlijk-nog-niet-wist-over-angelina-jolie-269826
©Getty Images

Angelina Jolie is al tientallen jaren een bekend gezicht in de Hollywood-scene. Hoewel bijna iedereen op de hoogte is van haar legendarische carrière (in films van Tomb Raider tot Maleficent en Eternals), haar lange geschiedenis van humanitair werk en haar kroost van zes nu jonge volwassen kinderen die graag in haar kast shoppen, valt er nog veel meer te leren. Hieronder vind je vijf feiten die je waarschijnlijk (zeker?) nog niet wist over Angelina Jolie.

5 feiten over Angelina Jolie

Ze is een Spelman-moeder

Jolie’s oudste dochter, Zahara, studeert momenteel aan het prestigieuze, historisch Black Spelman College in Atlanta, Georgia. Jolie kon het niet laten om tijdens haar eerste bezoek aan de campus trots te posten en op Instagram te schrijven: “Een heel bijzondere plek en een eer om een familielid te hebben als nieuw Spelman-meisje. Go Jaguars!

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ze zette in 2013 een moedige stap in het belang van haar gezondheid

Jolie onthulde tien jaar geleden in een opiniestuk in de New York Times dat ze ervoor had gekozen een preventieve dubbele borstamputatie te ondergaan om het risico op borst- en eierstokkanker te verkleinen, dat voor haar als drager van het BRCA1-gen hoger was. “Mijn kansen om borstkanker te krijgen zijn gedaald van 87 procent naar minder dan 5 procent”, schreef Jolie na de operatie.

Ze heeft maar liefst 16 tatoeages

Het feit dat Jolie een fan is van body art is niet bepaald een geheim, maar wist je dat haar totale aantal tatoeages ruim boven de twaalf ligt? Haar tattoos omvatten de coördinaten van de geboorteplaats van haar kinderen, de ondertitel van een toneelstuk van Tennessee Williams en de Latijnse vertaling van de zin: “Wat mij voedt, vernietigt mij.”

Ze heeft lang als diplomaat gediend

In april 2012 verdiende Jolie de titel van speciaal gezant na jarenlang werken als Goodwill-ambassadeur voor de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties. Ze legde die rol in december 2022 na tien jaar neer.

Ze is niet bang om insecten van dichtbij te leren kennen

In 2017 werd Jolie gefilmd terwijl ze Cambodjaanse delicatessen als krekel, schorpioen en tarantula voor haar kinderen bakte. “Shiloh houdt van een tarantula en van insecten”, onthulde Jolie op Good Morning America. “Die kan een zak krekels eten als een zak chips.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.