nieuwe-trend-geboren-angelina-jolie-omarmt-de-omaschoen-259849
©Splash News/ANP

Angelina Jolie houdt van klassiek. Haar garderobe – gevuld met perfecte zomerjurken, designersandalen en luxe tassen – is nauwgezet tijdloos en bestaat voornamelijk uit items in rustgevende, neutrale tinten. Je zult haar nooit zien bezwijken voor de nieuwste modegrillen of trends. Sterker nog, in plaats van te kijken naar wat het volgende en hotste in de mode is, gaat Jolie met haar nieuwste outfit terug naar het verleden.

Angelina Jolie draagt omaschoen

Begin deze week werd Angelina Jolie gespot voor een etentje in New York, waarbij ze gepolijste kledingstukken droeg die je normaal gesproken in de kast van je oma vindt. En ja, we bedoelen dit op de beste manier mogelijk. Jolie bouwde haar ensemble rond een klassieke witte trenchcoat, maar het waren vooral haar accessoires die ‘stijlvolle oma’ schreeuwden. We hebben het over haar spitse pumps met lage hakken die enorm retro zijn.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Sterren als Katie Holmes en Kendall Jenner zijn ook al gezien met de klassieke lage hakken. Torenhoge stiletto’s, who? De klassieke lage hak maakt een outfit discreter, ziet er altijd elegant uit en zal nooit uit de mode raken. Jolie zorgde er wel voor dat de hele look fris aanvoelde met haar eigen accenten, zoals haar enorme pilotenbril. Beschouw dit als een teken om, net als Angelina Jolie, de omaschoen uit te proberen. Want als het schoeisel goed gestyled is, ziet het er vandaag de dag nog steeds supermodern uit.

Zwarte pump van L.K. Bennett

L.K. Bennett zwarte pump
©De Bijenkorf

Ava pump van suède, € 375

Zwarte pump van Michael Kors

Zwarte pump van Dune London

Dune London zwarte pump
©De Bijenkorf

Adele pump van nubuck, € 115

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.