alle-celebritydochters-die-uit-de-kast-van-hun-beroemde-moeders-lenen-259323

Met een nieuwe generatie beroemde nakomelingen die nu hun eigen weg gaan – denk aan Kaia Gerber, Lila Moss en Leni Klum – is het geen verrassing dat we een aantal dochters in de uitgebreide garderobes van hun moeders zien duiken. Vooral als het om rode loper-looks gaat. (Lees en bekijk hier nog nepo-dochters die tijdens fashionweek liepen, net als hun beroemde moeders.)

Beroemde dochters in kleding van hun moeders

Angelina Jolie zette de trend al in 2021, toen haar kinderen stukken uit haar kast droegen terwijl ze haar vergezelden op de persreis voor The Eternals. Haar dochter Zahara maakte haar entree in de meest herkenbare look: een couturejurk van Elie Saab die Jolie naar de Oscars in 2014 droeg.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Recentelijker droeg Salma Hayeks dochter Valentina een Isaac Mizrahi-jurk uit het archief van haar moeder. Ondertussen onthulde Gwyneth Paltrow ook dat haar dochter Apple Martin af en toe in haar kast kruipt. Zo deelde ze een foto van de 19-jarige in de jurk van Alexander McQueen die Paltrow droeg tijdens de Oscars van 2002.

Bekijk hieronder alle beroemde dochters die het niet kunnen laten om uit de kast van hun moeders te lenen.

Courteney Cox en Coco Arquette

In 2019 deelde Courteney een foto van haar toen 14-jarige dochter Coco met een paarse slipdress die ze oorspronkelijk droeg naar de première van Snake Eyes in 1998.

Courteney Cox en haar dochter deelden dezelfde jurk
©Getty Images / Instagram
1/5
Native Share

Angelina Jolie en Zahara Jolie-Pitt

Voor de première van The Eternals in LA droeg Zahara een oogverblindende Elie Saab-jurk die haar moeder Angelina oorspronkelijk droeg naar de Oscars in 2015.

Angelina Jolie en haar dochter Zahara
©Getty Images
2/5
Native Share

Heidi en Leni Klum

Voor haar prom droeg Heidi Klums toen 18-jarige dochter Leni een zwarte strapless jurk die haar supermodelmoeder voor het eerst droeg op het Comedy Relief-gala in 1998.

Leni Klum is een van de beroemde dochters die uit de kast van hun moeders lenen
©Getty Images
3/5
Native Share

Salma Hayek en Valentina Paloma Pinault

Tijdens de Oscars van dit jaar leende Salma haar 15-jarige dochter Valentina een rode strapless jurk van Isaac Mizrahi. De actrice droeg de jurk oorspronkelijk op het Fire and Ice Ball in 1997.

Valentina Paloma Pinault is een van de beroemde dochters die uit de kast van hun moeders lenen
©Getty Images
4/5
Native Share

Gwyneth Paltrow en Apple Martin

Of haar dochter Apple wel eens uit haar mode-archief leent? Op die vraag gaf Gwyneth antwoord door middel van een foto op Instagram. Daarop zien we de 19-jarige in de doorschijnende Alexander McQueen-jurk die jurk ze zelf droeg bij de Oscars in 2002.

Apple Martin is een van de beroemde dochters die uit de kast van hun moeders lenen
©Getty Images / Instagram
5/5
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.