angelina-jolie-draagt-een-minimalistische-en-tegelijk-onthullende-cut-out-jurk-die-je-twee-keer-laat-kijken-265368
©Getty Images

We zijn inmiddels allemaal wel bekend met de garderobe van Angelina Jolie. Terwijl haar optredens op de rode loper vaak Old Hollywood-glamour uitstralen, draaien haar alledaagse outfits om vrouwelijke silhouetten met een minimalistische stijl en een gedempt kleurenpalet. Maar nu heeft de actrice laten zien dat ze bereid is om een onverwachtse twist toe te voegen aan haar dagelijkse looks. Hoe ze dat doet? Met haar nieuwste outfit bewijst Angelina Jolie dat een cut out-jurk niet alleen geschikt is voor een avondlook, maar prima overdag gedragen kan worden – ook op een subtiele manier.

Angelina Jolie in cut out-jurk

Tijdens een tripje naar New York leek de actrice, filmmaker en nu ook mode-ontwerper op het eerste gezicht haar gebruikelijke chique minimalisme letterlijk uit te dragen in een elegante zwarte gebreide jurk. Maar nadere inspectie onthulde echter een opvallend detail dat op een subtiele manier was toegevoegd aan haar ogenschijnlijke ingetogen outfit.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Naast de wijde, geplooide kapmouwen had Jolie’s maxi-jurk gewaagde cut out-details aan de zijkanten die een glimp van haar huid lieten zien. Angelina’s finishing touch bestond uit een nonchalant gedrapeerde wollen jas over haar arm, een leren Saint Laurent-clutch (haar favoriete accessoire), een zonnebril met vierkant montuur en suède stiletto’s.

Viral split

Angelina weet natuurlijk alles over de kracht van het subtiel tonen van een stukje huid. Voor haar rode loper-looks kiest de actrice graag voor jurken met dijhoge splitten. Wie herinnert zich niet meer haar strapless fluwelen Versace-jurk tijdens de Oscars van 2012 – gedragen op de rode loper samen met haar toenmalige verloofde Brad Pitt – en hoe die viral ging vanwege de niet te missen split?

Deze nieuwe look is dan misschien minder gedurfd, maar laat net zo goed zien dat een klein detail de hele outfit een onverwachtse twist geeft. Bovendien bewijst Angelina Jolie met haar ingetogen cut out-jurk dat ook minimalistische outfits een edgy randje kunnen hebben.

Angelina Jolie in een cut out-jurk
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.