anne-hathaway-vindt-de-perfecte-niet-saaie-zwarte-look-voor-de-rode-loper-242984
©Getty Images

Een zwarte jurk is zeker een klassieker die het waard is om in te investeren – hij heeft niet voor niets zijn bijnaam LBD gekregen. Maar het is niet noodzakelijkerwijs een statement-item te noemen. Op de rode loper dragen beroemdheden vaak van top tot teen zwart bij een première als ze voor een meer gereserveerde of ingetogen look gaan. Anne Hathaway niet. Donderdag verscheen de actrice op het 73e jaarlijkse Berlinale International Film Festival in Berlijn om haar nieuwe film She Came to Me te promoten. De gedurfde zwarte look van Anne Hathaway was allesbehalve ingetogen. Sterker nog, ze stal de show.

Anne Hathaway in zwarte look van Alaïa

Voor de gelegenheid werd Anne gekleed door Erin Walsh. Hathaway koos voor een jurk van Alaïa-ontwerper Pieter Mulier met lange mouwen, een capuchon en een leren riem met ruches. In het midden van de riem zit een zilveren ritssluiting. Wijlen Azzedine Alaïa was beroemd om zulke silhouetten met capuchon – zo is Grace Jones groot fan. Mulier houdt de kenmerkende vormen levend tijdens zijn roer bij het huis. Zijn herfst/wintercollectie-2023 bevatte bijvoorbeeld jurken met één mouw en capuchon (die van Hathaway is van het voorjaar van 2023).

In combinatie met zwarte hakken met bandjes en een sculpturale gouden hak, was het ensemble van Hathaway de juiste mix van tijdloos en avant-garde. En met collega-sterren als Jenna Ortega en Rihanna aan boord van de haute hoodie, kunnen we stellen dat het in rap tempo een Hollywoodtrend aan het worden is. Een die we graag zien.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.