actrice-ayo-edebiri-trapt-perstour-af-in-haar-eigen-stijl-302501
©Getty Images

Het is tijd voor een perstour voor Ayo Edebiri. De actrice promoot op dit moment twee verschillende projecten: Inside Out 2, waar ze de stem van het nieuwe groen-blauwe personage Envy voor insprak en seizoen drie van de serie The Bear, waarin ze de rol van chef-kok Sydney Adamu op zich neemt. In dit tijdperk van meedogenloze method dressing grijpt Ayo Edebiri terug op de aloude traditie om zich simpelweg gewoon goed te kleden. Zo schoof ze afgelopen donderdag aan bij Jimmy Fallon in The Tonight Show in een little black dress (LBD) met sweetheart halslijn van Marc Jacobs. De architecturale jurk had ook een geknikte taille en een uitlopende rok. Ja, haar stylist Danielle Goldberg is er tot nu toe in geslaagd niet aan method dressing te doen, maar gewoon dichtbij de eigen stijl van de actrice te blijven.

Ayo Edebiri begint perstour in stijl

Oké, een kleine uitzondering daargelaten. Namelijk Edebiri’s op maat gemaakte, door Matthieu Blazy, zeemgroene Bottega Veneta-short suit, dat ze vorige week droeg in Los Angeles om subtiel de groenblauwe animatie Inside Out 2, waar ze haar stem aan heeft geleend, te imiteren. De look maakte ze af met een paar zwarte sandalen (ook van Bottega) met open teen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Een A-lister met een handvol filmpremières heeft zoals gezegd een opvallende, maar stijlvolle garderobe nodig. Daar is Goldberg in geslaagd. Ze weet de actrice te stylen in krachtige – soms botsende – bijzondere kleding. Naast de architecturale jurk van Marc Jacobs, droeg de actrice van top tot teen Dries Van Noten toen ze bij The View te gast was. Een opvallend ensemble uit de lente/zomer 2024-collectie. De look bevatte innovatieve prints en felle kleurencombinaties die de actrice goed kan hebben. Haar ensemble is compleet met een trend van dit moment: de combinatie van sokken in slingback sandalen.

Ook bij de show van Seth Meyers wist Edebiri iedereen te verrassen met een creatie van wederom Bottega Veneta. Deze keer ging het om een straight from the runway-look: een maxi-jurk met opvallende print uit de herfst/winter 2024-collectie. En toen ze haar opwachting maakte bij Good Morning America verscheen ze in een look van Loewe: donkergroene balloon pants met daarboven een donkerblauw gilet. De creatie is nog niet verkrijgbaar, want hij is uit de herfst-winter 2024-collectie. Dat Edebiri gevoel voor stijl heeft moge duidelijk zijn.

©Getty Images

 

©Getty Images
©Getty Images
©Getty Images
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.