de-releasedatum-van-the-bear-seizoen-3-is-nu-bekend-300686
©Chuck Hodes/FX

Als er een serie is waar we het in 2023 massaal over hadden, dan is het wel The Bear. De Emmy-winning serie vertelt het verhaal van chef-kok Carmy (gespeeld door Jeremy Allen White) die het restaurant van zijn overleden broer Mikey overneemt in Chicago – met alle gevolgen van dien. Het resultaat? Hysterische en hilarische scènes waarbij je als kijker volledig wordt meegenomen in een wervelwind van gebeurtenissen, die tegelijkertijd heel ontroerend zijn. Nu is er goed nieuws voor de fans van de komediedramaserie – en dare we say, een van de beste series van de afgelopen tijd – want er komt een derde seizoen aan. De eerste beelden van het gloednieuwe seizoen zijn eindelijk vrijgegeven. Deze trailer, en alles wat je wil weten over The Bear seizoen 3, ontdek je hier.

‘The Bear’ seizoen 3

Voordat je verder leest, raden we je aan eerst seizoen 1 en 2 van de serie te kijken, anders bederven we het hele feest voor je met spoilers. In het eerste seizoen zagen we hoe Carmy de broodjeszaak Original Beef of Chicagoland van zijn wijlen broer overnam. Al snel was daar ook Sydney (we love Sydney, en de stijlvolle actrice Ayo Edebiri die haar personage vertolkt). Samen weten ze de zaak draaiende te houden, met de hulp van cousin (we bedoelen natuurlijk Richie – echt, als je denkt dat hij alleen irritant is: er zit een klein hartje in deze man), Neil, Tina, Abby (we mogen ook Sugar zeggen), Marcus, Sweeps en Ebraheim.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Seizoen 2 eindigde nadat Carmy eindelijk zijn nieuwe restaurant The Bear opende, na weken van stress en ongeregeldheden. Tijdens de openingsavond kwam hij vast te zitten in de koelcel – een heartbreaking finale. Gelukkig zagen we in de laatste aflevering hoe hij eruit werd bevrijd.

Het plot

Wat kunnen we verwachten van seizoen 3 van The Bear? In het derde deel ligt veel meer de focus op de kookkunsten en het ontwikkelen van het menu, zo stelt White in een interview met Variety. “Ik ga opnieuw veel tijd doorbrengen met een aantal chef-koks. Ik geloof dat er een menu wordt samengesteld voor het restaurant in het derde seizoen. En ik weet dat ik ga beginnen met het samenstellen van dat menu met verschillende chef-koks. We hebben veel voorbereiding gedaan voor het eerste seizoen. Ik ging naar de koksschool en bracht veel tijd door in restaurants. In het tweede seizoen ging het vooral om het restaurant in elkaar zetten, dus werd er niet zoveel gekookt. Maar in het derde seizoen gaan we terug naar de sfeer van de keuken die ook in het eerste seizoen centraal stond.”

Wij zijn vooral benieuwd naar de verhoudingen tussen de personages, en hoe deze zich verder zullen ontwikkelen. Hoe gaat Carmy zijn gedrag van de soft launch verklaren? Hoe gaat hij het oplossen met zijn vriendin-die-hij-geen-vriendin-durft-te-noemen? En wat staat Richie allemaal te wachten, nu hij een chique front of the house-manager is geworden? En Sugar? Zij is zwanger, hoe zal dat gaan? Maar misschien nog belangrijker: hoe gaan Sydney en Carmy opnieuw kunnen samenwerken nadat zij het in alle hectiek alleen heeft moeten doen?

De cast

Het restaurant is in de laatste aflevering enkel geopend geweest voor vrienden en familie. Daarom verwachten we dat de hele cast zal terugkeren in seizoen 3, om het restaurant écht te openen. (Behalve dan die nieuwe hulp in de keuken die tijdens zijn shift buiten drugs stond te gebruiken.) Kortom, het is behoorlijk veilig om aan te nemen dat Jeremy Allen White, Ayo Edebiri, Ebon Moss-Bachrach, Abby Elliott, Liza Colón-Zayas, Lionel Boyce en Matty Matheson allemaal zullen terugkomen. Iedereen is nodig, en zij weten ook dat every second counts.

Releasedatum van ‘The Bear’ seizoen 3

FX/Hulu, de streamingdienst waarop de serie in de Verenigde Staten te zien is, bevestigde eerder dat het filmen van seizoen 3 is begonnen. Onlangs werd ook bekendgemaakt dat de plannen voor een vierde (!) seizoen op tafel liggen: dit seizoen wordt opgenomen nadat seizoen 3 klaar is. Op 9 mei werd bovendien de releasedatum van het derde seizoen bekendgemaakt: op 27 juni 2024 verschijnen alle tien de afleveringen op FX/Hulu en op 17 juli zijn de afleveringen te zien in Nederland op Disney+.

De trailer

Op 9 mei verscheen een eerste teaser, waarin we zien dat chef Carmy terug is in de keuken. Nu is ook de allereerste officiële trailer van het derde seizoen vrijgegeven, en die belooft veel goeds – althans, die belooft dat het wederom hectisch wordt. De kijker is getuige van iets wat lijkt op de eerste openingsavond na de soft launch die centraal stond in de laatste aflevering van seizoen 2.

De keuken is zoals we gewend zijn één grote chaos met Carmy en Sydney als chefs en cousin Richie wederom als frontman in het restaurant. Wat we halen uit deze zeer chaotische trailer? Er staat exclusief wagyu-rund op het menu (chic!), eend, ravioli en cavatelli als Italiaanse invloeden. Alles lijkt erop te duiden dat het Carmy’s missie is de plek tot een Michelinrestaurant te maken. Ook komt Carmy’s non-vriendin Claire (gespeeld door Molly Gordon) terug (yes!). En er lijkt een focus te zijn op Richie’s verhaallijn die we samen met zijn dochtertje zien. De trailer toont de perfecte balans van humor, leven en chaos waar de serie zo bekend om staat. En eerlijk: we zijn nog nooit zo gestrest geweest bij het kijken naar een trailer, maar zijn er tegelijkertijd helemaal klaar voor. “Cousin, let it rip!”