goed-nieuws-voor-the-bear-fans-seizoen-3-komt-eraan-287198
©CHUCK HODES/FX

Als er een serie is waar we het in 2023 massaal over hadden, dan is het wel The Bear. De Emmy-winning serie vertelt het verhaal van chef-kok Carmy (gespeeld door Jeremy Allen White) die het restaurant van zijn overleden broer Mikey overneemt in Chicago – met alle gevolgen van dien. Het resultaat? Hysterische en hilarische scènes waarbij je als kijker volledig wordt meegenomen in een wervelwind van gebeurtenissen, die tegelijkertijd heel ontroerend zijn. Nu is er goed nieuws voor de fans van de komediedramaserie – en dare we say, een van de beste series van de afgelopen tijd – want er komt een derde seizoen aan. Dit is alles wat je wil weten over The Bear seizoen 3.

The Bear seizoen 3

Voordat je verder leest, raden we je aan eerst seizoen 1 en 2 van de serie te kijken – anders bederven we het hele feest voor je met spoilers. In het eerste seizoen zagen we hoe Carmy de broodjeszaak Original Beef of Chicagoland van zijn wijlen broer overnam. Al snel was daar ook Sydney (we love Sydney, en de stijlvolle actrice Ayo Edebiri die haar personage vertolkt). Samen weten ze de zaak draaiende te houden, met de hulp van Cousin (we bedoelen natuurlijk Richie – echt, als je denkt dat hij alleen irritant is: er zit een klein hartje in deze man), Neil, Tina, Abby (we mogen ook Sugar zeggen), Marcus, Sweeps en Ebraheim.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

We verlieten seizoen 2 nadat Carmy eindelijk zijn nieuwe restaurant The Bear opende, na weken van stress en ongeregeldheden. Tijdens de openingsavond kwam hij vast te zitten in de koelcel – een heartbreaking finale. Gelukkig zagen we in de laatste aflevering hoe hij eruit wordt bevrijd.

Het plot van The Bear seizoen 3

Wat kunnen we verwachten van The Bear seizoen 3? In het derde deel ligt veel meer de focus op de kookkunsten en het ontwikkelen van het menu, zo stelt White in een interview met Variety. “Ik ga opnieuw veel tijd doorbrengen met een aantal chef-koks. Ik geloof dat er een menu wordt samengesteld voor het restaurant in het derde seizoen. En ik weet dat ik ga beginnen met het samenstellen van dat menu met verschillende chef-koks. We hebben veel voorbereiding gedaan voor het eerste seizoen. Ik ging naar de koksschool en bracht veel tijd door in restaurants. In het tweede seizoen ging het vooral om het restaurant in elkaar zetten, dus werd er niet zoveel gekookt. Maar nu, in het derde seizoen, denk ik dat we teruggaan naar de sfeer van de keuken die ook in het eerste seizoen centraal stond.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Bear (@thebearfx)

Wij zijn vooral benieuwd naar de verhoudingen tussen de personages, en hoe deze zich verder zullen ontwikkelen. Hoe gaat Carmy zijn gedrag van de soft launch verklaren? Hoe gaat hij het oplossen met zijn vriendin-die-hij-geen-vriendin-durft-te-noemen? En wat staat Richie allemaal te wachten, nu hij een chique front of the house-manager is geworden? En Sugar? Zij is zwanger, hoe zal dat gaan? Maar misschien nog belangrijker: hoe gaan Sydney en Carmy opnieuw kunnen samenwerken nadat zij het in alle hectiek alleen heeft moeten doen?

De cast

Het restaurant is in de laatste aflevering enkel geopend geweest voor vrienden en familie. Daarom verwachten we dat de hele cast zal terugkeren in seizoen 3, om het restaurant écht te openen. (Behalve dan die nieuwe hulp in de keuken die tijdens zijn shift buiten drugs stond te gebruiken.) Kortom, het is behoorlijk veilig om aan te nemen dat Jeremy Allen White, Ayo Edebiri, Ebon Moss-Bachrach, Abby Elliott, Liza Colón-Zayas, Lionel Boyce en Matty Matheson allemaal zullen terugkomen. Iedereen is nodig, en zij weten ook dat elke seconde telt.

Releasedatum

FX/Hulu, de streamingdienst waarop de serie in de VS te zien is, heeft bevestigd dat het filmen van seizoen 3 van The Bear in februari of maart van dit jaar zal beginnen. En onlangs maakte FX-voorzitter John Landgraf bekend, tijdens de presentatie van het netwerk op de perstour van de Television Critics Association, dat het nieuwe seizoen zal verschijnen in juni. De serie wordt in de VS opnieuw gestreamed via Hulu, en zal in Europa waarschijnlijk weer via Disney+ te zien zijn.

En er is nog meer goed nieuws: de kans is groot dat de afleveringen deze keer allemaal in één keer worden vrijgegeven, in plaats van één aflevering per week. Dus voordat we het weten kunnen we het vervolg op de opening van The Bear in één keer bingen. Of zoals de Berzattos zeggen wanneer het tijd is om verder te gaan: let it rip!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FX Networks (@fxnetworks)