blackpink-is-de-meest-stijlvolle-girlband-van-onze-tijd-218667

Blackpink is de populairste all-girl muziekgroep van dit moment. Sinds de release van het eerste album, Square One, in 2016, hebben de bandleden – Jisoo Kim, Jennie Kim, Rosé Park en Lisa Manoban – talloze records gebroken met hun high-energy popmuziek en een toegewijd leger van fans vergaard, ook wel ‘Blinks’ genoemd. Wat ook vermeld moet worden, is de persoonlijke stijl van alle leden van Blackpink.

De stijl van Blackpink

Met de steun van modehuizen als Chanel, Dior, Saint Laurent en Celine bewijzen de meiden dat hun wereldheerschappij veel verder reikt dan hun muziek. Van Jennie die een klassiek bouclé rokkostuum moderniseert tot Lisa die moeiteloos streetwear met luxe kledingstukken mixt. Vogue brengt hieronder in kaart waarom Blackpink de meest modieuze girlband van dit moment is.

Jisoo Kim

De 27-jarige Jisoo, geboren in Zuid-Korea, houdt ervan om zich elegant en meisjesachtig te kleden, zonder comfort uit het oog te verliezen. Als merkambassadeur van Dior is het dan ook geen verrassing dat creatief directeur Maria Grazia Chiuri de herfst/winter 2021-collectie van het modehuis aan Jisoo heeft opgedragen. De zangeres gaat niet alleen gekleed in Dior, maar houdt ook van stukken van Rokh, Amiri en Loewe.

Jisoo Kim van Blackpink
©Getty Images
1/5
Native Share

Jennie Kim

Het is geen geheim dat Jennie (26) geobsedeerd is door Chanel. Na het dragen van een groot aantal stukken van het iconische modehuis is het duidelijk dat de zangeres een voorliefde heeft voor de French girl-stijl. Zowel off-duty als op de rode loper wordt Jennie gezien in bouclé rokkostuums, vesten en mini-jurken die overeenstemmen met haar klassieke vibe. Leuk weetje: Jennie maakt binnenkort haar opwachting in de aankomende serie The Idol, naast The Weeknd en Lily-Rose Depp.

Jennie Kim van Blackpink
©Getty Images
2/5
Native Share

Rosé Park

Rosé (25) weet hoe ze een chic ensemble moet samenstellen. Met een enorme collectie hoodies, jeans met hoge taille en korte T-shirts, is de off-duty stijl van de zangeres erg relaxed. Maar – zoals het een officieel Saint Laurent-ambassadeur betaamt – gaat Rosé ’s avonds all-out met opvallende feestjurken. Haar monochrome moment met creative director Anthony Vaccarello op het Met Gala 2021 is daar het beste voorbeeld van.

Rosé Park van Blackpink
©Getty Images
3/5
Native Share

Lisa Manoban

De 25-jarige Lisa is geboren en getogen in Thailand en verhuisde daarna naar Zuid-Korea. Ze is een muze van Hedi Slimane en merkambassadeur voor Celine. Haar off-duty stijl combineert streetwear met luxe kleding – Acne Studios, Praying en Supreme (en Celine, natuurlijk) behoren tot haar favoriete merken. Maar als het op avondkleding aankomt, neigt de artiest naar de ultra-glam kant. Neem bijvoorbeeld die verbluffende gele look van het Koreaanse label Pinkong op een Bulgari-evenement in Parijs.

Lisa Manoban van Blackpink
©Getty Images
4/5
Native Share
Blackpink
©Getty Images
5/5
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.