carice-van-houten-schittert-in-vintage-couturejurk-van-ronald-van-der-kemp-229061
©ANP

Dat de ontwerpen van Ronald van der Kemp populair zijn bij menig beroemdheid, mag duidelijk zijn. Zo worden de creaties van de Nederlandse couturier gedragen door Céline Dion, Gigi Hadid en Camila Cabello – among others. Maar niet alleen door internationale sterren; ook celebs van eigen bodem zijn fan. Neem bijvoorbeeld Carice van Houten, die woensdag een bijzonder ontwerp van Ronald van der Kemp droeg naar de première van haar nieuwe serie Dangerous Liaisons in New York.

Carice van Houten in Ronald van der Kemp

De 46-jarige actrice verschijnt op de rode loper bij het Cipriani Wall Street in New York in een opvallende couturejurk van Ronald van der Kemp. We zien Van Houten in een ivoorwitte vintage avondjurk versierd met kralen, fonkelende stenen en met de hand en met spray aangebrachte verfdetails. ‘Smashing!’, schrijft de ontwerper bij een foto van de look op Instagram. Een verpletterende indruk maakt Carice zeker, al helemaal door de vloerlange jurk te combineren met frisse make-up: een frambooskleurige liptint en roze blush.

Het beste van alles zijn misschien wel de zakken. Want zeg nu zelf: hoe vaak kom je een couturejurk tegen waarin je al je essentials kwijt kunt? Een clutch is dan ook overbodig voor Carice. De correcte beschrijving volgens Van der Kemp? ‘#oldschoolcouture met zakken!’ Beter kunnen we het niet verwoorden.

Carice van Houten bij de première van Dangerous Liaisons
©ANP