dit-is-de-meest-gewilde-schoen-van-het-moment-228993
©Armando Grillo / Gorunway.com

Geen platform-Uggs of cowboyboots, maar een ander millennial schoeisel is de populairste schoen van het moment: de ballerina. En dan niet zomaar een ballerina, maar *die* Miu Miu-versie om precies te zijn. De delicate satijnen schoen blijkt de meest gewilde schoen te zijn deze herfst volgens internationaal mode-onderzoeksplatform Lyst. Shocker? Niet echt. Dit is waarom.

Miu Miu-ballerina populairste schoen van het moment

Internationaal modeplatform Lyst maakte deze week de shortlist bekend van de populairste mode-items van het najaar. De Lyst Index is een driemaandelijkse ranglijst van de populairste merken en producten uit de modewereld. Op nummer 1 in de lijst prijkt dus de Miu Miu-ballerina. Om ’s werelds meest populaire item te vinden is door Lyst onderzoek gedaan door meer dan acht miljoen items te doorzoeken op het aantal social media features, online zoekopdrachten, paginaweergaven, interacties en verkopen in de Lyst-app.

Mensen blijken dus het meest geïnteresseerd te zijn in de ballerina van het modehuis en dat is niet geheel verrassend. Met balletcore als een van de grootste trends van het moment en het feit dat zo ongeveer alles wat Miu Miu doet een trend wordt, is het niet gek dat juist deze schoen zo enorm populair is.

De eerste keer dat het modehuis de ballerina naar de catwalk bracht was in de lente/zomer-collectie van 2016. Anno 2022 krijgt de schoen een eenvoudiger silhouet gemaakt van zowel leer als satijn en een eenvoudige elastische band met logo. De pastelkleurige ballerina van het Italiaanse merk werd voor het eerst sinds lange tijd gespot op de catwalk tijdens de afgelopen herfst/winter-show. Een collectie vol met trends blijkt nu; van het microrokje tot gecropte sweaters en dus de satijnen ballerina.

Populairste mode-items en merken

Na de Miu Miu-ballerina staat op de tweede plek van de meest gewilde items de Boston Clog van Birkenstock, gevolgd door de befaamde Prada logo-tanktop, de Ugg Taz-slipper en de Adidas Samba-sneaker. De populairste modehuizen van het moment? Dat zijn op nummer een Gucci, gevolgd door Prada en Valentino op respectievelijk plek twee en drie. Natuurlijk staat ook Miu Miu in de lijst op plek vijf en ook modehuizen als Dior, Fendi en Diesel staan in de top 10.