a-la-bella-hadid-waarom-maar-een-riem-dragen-als-je-er-ook-twee-kunt-combineren-228245
©ANP

Bella Hadid werd deze week gespot in New York met de bedoeling een fashion statement te maken. Onze aandacht werd echter niet getrokken door het leren bomberjack, de rode gebreide coltrui, de baggy jeans of het paar bruine leren schoenen. Nee, het waren Bella’s niet één, maar twee riemen. Het dragen van een dubbele riem lijkt de volgende microtrend te kunnen worden en dat denkt niet alleen Bella Hadid.

Bella Hadid draagt dubbele riem

De twee riemen die ze droeg zijn op verschillende manieren in de look verwerkt. De ene riem zat zoals het hoort in de tailleband van de broek. De andere daarentegen hing vrij op de taille. Er bestaan genoeg accessoires die een extra toevoeging geven aan je look: sieraden, sjaals of hoeden. Wanneer een riem als accessoire wordt gebruikt lijkt het niet kloppend, het is immers een functioneel item dat je draagt met een reden. En toch kan het zeker dienen als accessoirestatement, zo bewijst Bella.

Het dragen van een riem als accessoire is een van de belangrijkste voorbeelden van het maximalisme uit de jaren negentig. Menig beroemdheid betrad de rode loper in een jurk met een enorme, taille-afknellende riem. Ook kettingriemen à la Chanel werden veelvuldig gedragen om looks een stijlvolle upgrade te geven. En niet alleen in de nineties en zeroes, ook anno 2022 lijkt de riem als accessoire een comeback te maken. De dubbele riem om precies te zijn.

Dubbele riem in modecollecties

Tijdens de herfst/winter 2022-shows spotten we de dubbele riem in een collectie die veel losmaakte in de modewereld. Italiaans modehuis Miu Miu laat modellen de catwalk bewandelen in de inmiddels befaamde microrokjes en hotpants met een dubbele riem. Het modehuis is niet de eerste die de trend nieuw leven inblaast. Merken als onder meer Y/Project toonde het accessoire in hun mannencollecties, maar nooit met veel succes. Ook Prada deed eerder hetzelfde in haar mannenlijn. Met de nieuwe Miu Miu-collectie moet Miuccia Prada hebben gedacht dat het opnieuw tijd was de dubbele riem terug te brengen.

Aangezien de laatste twee Miu Miu-collecties aan het begin leken te staan van zowat elke nieuwe trend – van balletcore tot de terugkeer van low waist-ontwerpen en microrokjes – én wanneer streetstylequeen Bella Hadid iets draagt, weten we allemaal dat de kans groot is dat het een heuse trend kan worden. En hoewel de dubbele riemlook zowel verwarrend als vermakelijk is, is dat precies ons punt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miu Miu (@miumiu)