rihanna-over-savage-x-fenty-sport-collectie-met-precious-lee-als-gezicht-van-de-campagne-228204
©Savage X Fenty

Vogue’s coverster Precious Lee was de afgelopen tijd te zien in shows en campagnes van de grootste modehuizen. Nu schittert het topmodel in de campagne van de allereerste sportcollectie van Rihanna’s label Savage x Fenty. De collectie werd gecreëerd in samenwerking met de Amerikaanse ontwerper Adam Selman, bekend om zijn inventieve en gedurfde creaties. Resultaat? Savage X Fenty Sport – sportkleding waarin lingerie en active wear samenkomen.

Savage X Fenty Sport

Rihanna en Selman werken al vele jaren samen aan onvergetelijke modemomenten, waaronder die ene naked dress die Rihanna droeg tijdens de CFDA Awards in 2014. De twee bundelden hun krachten voor de eerste Savage X Fenty capsulecollectie, een 19-delige collectie met sensuele lingerieontwerpen. Niet gek dus dat juist Selman nu benoemd is tot executive design director van Savage X Fenty Sport.

“Ik werd geïnspireerd door het dagelijks leven. Alles is een sport. Zwanger zijn is een sport”, vertelt Rihanna de Amerikaanse Vogue over de nieuwe sportlijn van haar merk. “Voor mij ging het om pasvorm en stof en ik liet Adam met alle andere elementen spelen en experimenteren. De items zijn sexy en doen iets met je als je ze draagt, maar ze zijn tegelijk ook functioneel. Dat zijn kernwoorden die de hele sportcollectie beschrijven: sexy, functioneel, mode.”

Precious Lee schittert in campagne

Niemand minder dan de coverster van Vogue’s nieuwe Voices of Change-nummer Precious Lee is één van de gezichten van de campagne. Het model schittert op de beelden in een gloednieuwe look van het merk, terwijl ze als een soort superwoman staat te trainen in de sportschool. Zo deelt ze de eerste campagnebeelden op haar Instagram met de tekst: ‘SAVAGE P’. 

Naast Precious Lee is ook ambassadeur van het merk en TikTok-ster Avani Gregg te zien op de beelden, net zoals ballerina Elsa Stallings en vechtsportster Nelita Villezon. Ook model Joanna Pauline en rolschaatsster Ayasha schitteren in de campagne.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PRECIOUS LEE (@preciousleexoxo)

Lingerie-geïnspireerde sportcollectie

Een Savage X Fenty sportcollectie zou niet compleet zijn zonder lingerie-invloed. Zo stelt Selman: “Het is de perfecte combinatie van op lingerie-geïnspireerde items en active wear. Er is niets in de huidige markt dat hier op lijkt. We wilden iets unieks en gewaagds creëren dat bestaande klanten kan aanspreken, maar ook nieuwe mogelijkheden voor ons opent.”

Van transparante cut-outdetails en sexy silhouetten met dunne bandjes die doen denken aan lingerie tot nauwsluitende items in kleurrijke tinten en speelse prints als luipaard. “De collectie is zo veelzijdig”, zegt Selman. Ook de performance-set is een blikvanger, die bestaat uit voor de sportschool geschikte kledingstukken van transparante mesh met een subtiel X-motief.

Krachtig en speels

Hoewel technische fabricage belangrijk is voor het merk wilde Selman ervoor zorgen dat functionele elementen onopvallend zijn. “Wanneer innovatie en technologie worden gecombineerd in sportkleding kan het soms erg technisch worden. Ik wilde dit onzichtbaar houden en tegelijk sexy maken. Ik wil dat de drager de kwaliteit voelt, zonder het visueel op te merken”, aldus de ontwerper. “Deze collectie bevat alle elementen die we kennen en liefhebben van Savage X Fenty. Ontwrichtend, inclusief, gedurfd, sexy en tegelijkertijd krachtig en speels.”

Alle items die te zien zijn in de collectie worden geshowd in de langverwachte Savage X Fenty-show op 9 november. Op diezelfde dag is de collectie ook beschikbaar. “Deze samenwerking is net begonnen, maar het is nu al geweldig om bij een door vrouwen geleid merk te werken”, zegt Selman stralend. “Ik ben enthousiast over de toekomst en kan niet wachten iedereen de coole stukken te laten zien.”

Savage X Fenty Sport
©Savage X Fenty
Savage X Fenty Sport
©Savage X Fenty
Savage X Fenty Sport
©Savage X Fenty

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US