het-nieuwste-it-item-van-miu-miu-teenslipperlaarzen-226270
©Gorunway.com

Fashion month is officieel ten einde gekomen, maar dat ging zeker niet stilletjes. Op de laatste dag van Paris Fashion Week stonden onder meer de shows van Chanel, Miu Miu en Louis Vuitton op het programma. Onze ogen waren vooral gericht op Miu Miu, aangezien het Italiaanse modehuis de afgelopen seizoenen voor de meest viral modemomenten zorgde (de microrok heeft inmiddels een plekje in de modegeschiedenis geclaimd). En ja hoor, ook voor het lente/zomer 2023-seizoen trakteert Miu Miu ons weer op het volgende trenditem: teenslipperlaarzen.

De teenslipperlaarzen van Miu Miu 

De verwachtingen waren hooggespannen voor Miu Miu’s lente/zomer 2023-show. Oprichter Miuccia Prada weet met iedere show weer een internetsensatie te creëren. Was het vorig jaar nog de minirok, afgelopen seizoen zorgde het modehuis ervoor dat we massaal aan de satijnen ballerina’s met logoband gingen. De show opent met een look die op het eerste gezicht vrij eenvoudig lijkt (een grijze trui met korte mouwen over drie longsleeves – Miu Miu weet hoe je laagjes doet), totdat we naar de voeten kijken. Zo draagt het model een paar kniehoge laarzen, maar dan met een onverwachte twist. Maak kennis met de teenslipperlaarzen van Miu Miu.

De openingslook van Miu Miu lente/zomer 2023
©Gorunway.com

 

 

 

 

Het is precies het verrassingseffect waar Miu Miu zo bekend om staat. Als ‘jongere, speelsere tegenhanger’ van Prada weet het merk altijd iets fris en frivools te brengen. Daar zijn de teenslipperlaarzen een perfect voorbeeld van. Het leren schoeisel is precies wat je verwacht: een kniehoge laars met een opengewerkte neus, zodat de tenen ontbloot worden. Na de camelkleurige laarzen van het eerste model dat over de catwalk loopt, volgen er meer varianten: van zwart en donkerbruin tot wit en limoengroen. De hakhoogte varieert van plat tot een goede tien centimeter.

Hoge teenslipperlaarzen van Miu Miu
©Gorunway.com

Miuccia Prada heeft aan ieders behoeften gedacht. Naast kniehoge exemplaren debuteerde Miu Miu namelijk ook enkellaarzen met blokhak. De ontwerpen kwamen in verschillende nuances voorbij. Zo zien we neutrale tinten als zwart en bruin op de catwalk, maar ook – voor iedereen die graag een pop of colour toevoegt aan zijn of haar look – felle kleuren als appeltjesgroen, knaloranje en Barbiecore-roze.

Lage teenslipperlaarzen van Miu Miu
©Gorunway.com

Miu Miu lente/zomer 2023

Niet alleen de teenslipperlaarzen trekken onze aandacht; ook de rest van Miu Miu’s nieuwe collectie is het bespreken meer dan waard. Het Italiaanse modehuis borduurt voort op het succes van de minirok door diverse varianten de catwalk op te sturen, maar ook de midi is volop te zien. De collectie – gedragen door modellen als Bella Hadid, Anok Yai en artiest FKA Twigs – kenmerkt zich verder door waterafstotende outdoor-geïnspireerde items, met pailletten en kristallen bezaaide stukken, en leer en denim met een vintage effect.

En het beste van alles? De onderkleding die voorzien is van praktische (en zeer ruime!) zakken. Breekt het tijdperk van handige zakken voor vrouwen dan eindelijk aan?

FKA Twigs op de catwalk bij Miu Miu lente/zomer 2023
©Gorunway.com