de-dochters-van-nicole-kidman-maken-hun-debuut-op-de-rode-loper-in-los-angeles-295665
©Getty Images

Het was een speciale avond voor Nicole Kidman afgelopen zaterdag. De actrice mocht bij de American Film Institute Awards (AFI Awards) in Los Angeles de AFI Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen voor haar indrukwekkende carrière. Het is de eerste keer dat die Amerikaanse carrièreprijs naar een Australische actrice gaat. Een bijzonder moment om te delen met haar gezin. En daarom had Nicole Kidman naast haar man Keith Urban, zus Antonia en nichtje Sybella ook dochters Sunday Rose (15) en Faith Margaret (13) meegenomen. En dat is uitzonderlijk, want in 2018 gaf Kidman in een interview met The Today Show aan erg beschermend te zijn als moeder en daarom haar dochters niet graag meeneemt naar grote events. Maar voor deze keer werd een uitzondering gemaakt.

Nicole Kidman en haar dochters op de rode loper

“Ik heb veel geluk in mijn leven gehad, en het allerbelangrijkste is liefde. En dan is daar de liefde van mijn leven, en de liefdes van mijn leven. Mijn dochters zijn nog nooit ergens publiekelijk met mij op een rode loper geweest, vanavond was hun eerste avond, dus ze zijn hier, Sunday en Faith”, zei ze in haar speech die avond. “Ik denk dat ze klaar zijn om aan hun carrière te beginnen. Nu zijn ze hier om mij te steunen, ze zijn altijd mijn meest liefdevolle supporters.” De appel valt niet ver van de boom, want haar dochters treden in hun moeders voetsporen. Zo waren Sunday en Faith te zien in The Angry Birds Movie 2Big Little Lies, en The Undoing.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het was een echte familiereünie, aangezien Kidman ook met haar nichtje Sybella Hawley en zus Antonia over de rode loper liep. “Ik hou zoveel van jullie. Er is geen plek zoals thuis, zeggen ze. Jullie zijn mijn thuis. En bedankt dat jullie de halve wereld over zijn gevlogen om hier te zijn.”

Naast Kidmans eigen familie, was ook haar on screen family aanwezig. Zo vierden onder anderen Meryl Streep, Reese Witherspoon, Naomi Watts en Morgan Freeman een feestje met de actrice. Streep reikte de prijs uit aan haar co-ster uit de serie Big Little Lies. “Het is moeilijk om Nicole niet te benijden, maar het is ook onmogelijk om geen ontzag voor haar te hebben”, aldus Streep.

Nicole Kidman in custom Balenciaga

Kidman was die avond the belle of the ball in een klassieke gouden custom creatie van Balenciaga met dramatische sleep. Haar dochters droegen een outfit van de Filipijnse designer Monique Lhuillier. Faith koos voor een koraalkleurige strapless jurk uit de herfst/winter 2023-collectie en Sunday schitterde in een strapless jurk met bloemen uit de lente/zomer 2024-collectie van hetzelfde modehuis.

Keith Urban, Sunday Rose, Faith Margaret, Sybella Hawley, Nicole Kidman
©Getty Images
Keith Urban, Sunday Rose, Faith Margaret, Sybella Hawley, Nicole Kidman
Nicole Kidman
©Getty Images
Nicole Kidman