exclusief-interview-met-dua-lipa-over-schoonheid-optimisme-en-amsterdam-ik-ga-altijd-recht-op-de-poffertjes-af-296375
©YSL

Daar zit ze dan, in volle glorie: Dua Lipa, met een stralende lach op haar gezicht, alsof ze enorm veel zin heeft in deze dag vol interviews met nieuwsgierige journalisten, ingevlogen vanuit de hele wereld. Het is een glorieuze dag in Parijs. YSL Beauté presenteert niet ver van de beroemde Place de République, de nieuwste wimpel aan de YSL Loveshine-vlag, YSL Candy Glaze: een fonkelende lipgloss in de vorm van een lipstick.

Geduldig wachten we af tot het onze beurt is om de popster enkele vragen te stellen, en precies wanneer we eindelijk oog in oog staan met de olijke Londense, blijkt er wat gedoe te zijn met het licht. Voor een geschreven interview geen probleem, maar we willen Dua Lipa natuurlijk ook heel graag vastleggen op video. Het duurt zo lang, dat we ons afvragen of ze wel het geduld heeft om te blijven zitten. En dus proberen we wat grapjes te maken om haar, maar vooral onszelf, niet in totale paniek te laten schieten. We hebben immers ook nog een trein terug naar Amsterdam te halen.

Een Nederlands woordje

Wanneer de zangeres hoort dat er iemand uit Amsterdam voor haar staat, slaakt ze een kreet van blijdschap en zegt ze haast accentloos: “Wat heb jij vandaag gedaan?” Haar favoriete zin in het Nederlands vertelt Dua Lipa later, op video. Zo blijkt dat Lipa familie in Nederland heeft, en dat ze al van kinds af aan regelmatig in de hoofdstad te vinden is. Lipa blijft bijzonder rustig onder het hele lichtdebacle. Ze valt niet uit tegen mensen, ze glimlacht vriendelijk, vermaakt ons met jolige grimassen, kijkt naar de lichtjongens (lichtmeiden of andere lichtpersonen waren er niet) en grapt in onvervalst Nederlands: “Hey jongens, kom op!” Dat verstaan ze uiteraard niet en de zaak bespoedigen doet het ook niet, maar schaterlachen doen we wel.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Wanneer het lichtprobleem na meer dan een kwartier grappen en grollen eindelijk is opgelost, blijkt dat we de laatste trein van die dag naar Amsterdam niet meer gaan halen. Maar goed, er zijn ergere plekken om te stranden en dus gaan we onverstoord door met het interview. Over schoonheid, haar radicale optimisme en haar ideale liptint.

Een interview met Dua Lipa

Wat betekent schoonheid voor jou?

“Schoonheid is zo individueel en uniek. Ik denk dat schoonheid in iedereen schuilt en dat het belangrijk is om het in jezelf te vinden. Zelf leer ik om elke dag een beetje meer van mezelf te houden.”

Over liefde gesproken: waardoor voel jij je tot iemand aangetrokken?

“Persoonlijkheid en karakter. Dat blijft voor mij het mooiste aan een persoon.”

Je werkt al een tijdje samen met YSL als brand ambassador. Wat heb je tot dusver geleerd?

“Ik heb geleerd dat ik op hakken door de woestijn kan lopen. Ik heb geleerd dat ik een adelaar kan vasthouden. Het YSL-team heeft me op zoveel vlakken en op de best mogelijke manier uit mijn comfortzone geduwd. Ik heb het gevoel dat ik na elke campagne weer een beetje veerkrachtiger ben geworden en kracht heb gekregen.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Dua Lipa voor YSL Loveshine
©YSL

Wanneer dacht je voor het laatst: ‘Als ik in de woestijn op hakken kan lopen, dan kan ik dit ook’?

“Elke keer als ik om 04.00 uur ’s ochtends mijn bed uit moet, denk ik terug aan de woestijn en zeg ik tegen mezelf: ik kan dit!”

Je hebt vast ook veel over make-up geleerd?

“Ja, en dan vooral hoe ik de mooiste versie van mezelf kan creëren met make-up. Ik weet bijvoorbeeld dat ik mezelf mooier voel met nude- dan met roodtinten. Nummer 44 uit de Candy Glaze-collectie zit standaard in mijn tas. Het geeft me het gevoel dat ik iets van moeite heb gedaan, zonder dat ik heel veel moeite heb gedaan. Snap je?”

dua lipa, ysl
©Douglas

Wat valt je het meest op wanneer je in Amsterdam bent?

“Al die fietsen! Ik zou willen dat we meer fietsten in Londen. Ik vind het zo verbazingwekkend hoe dit zo’n groot deel uitmaakt van het dagelijks leven in Nederland. Het is iets waar ik veel aan denk wanneer ik in Amsterdam ben. En dan die aanstekelijke geur van wafels, waar je ook bent. Ik ga altijd recht op de wafels en poffertjes af. Ik kan iedereen stroopwafels echt van harte aanraden. En hagelslag van de De Ruijter!”

Op 1 mei verschijnt je nieuwe album. Vertel!

“Het heet Radical Optimism en het gaat over geaard en gracieus blijven te midden van alle chaos. Ik denk dat je het leven moet nemen zoals het komt en zelfs optimistisch moet kunnen blijven wanneer de dingen niet gaan zoals jij wil. Het is belangrijk om vol te houden en veerkrachtig te zijn.”

Wat is je favoriete nummer?

“Lastig, maar ik denk These walls of Illusion.”

Waar ben je zelf radicaal optimistisch over?

“Over alles!”

Dua Lipa voor YSL Loveshine
©YSL