hailey-bieber-brengt-met-halloweenkostuum-ode-aan-legendarisch-runwaymoment-229482
©ANP/Matt Baron

Het weekend van Halloween is altijd een spektakel in Hollywood. De reeks kostuums van dit jaar bevatte een heleboel memorabele looks, van Lizzo’s hilarische versie van Marge Simpson (die zorgde voor een TikTok-waanzin) tot Megan Fox en Machine Gun Kelly’s griezelig overtuigende cosplay als Pamela Anderson en Tommy Lee. Hailey Bieber koos voor een meer high fashion benadering van het griezelige seizoen en bracht met haar Halloweenkostuum een ode aan een legendarisch runwaymoment.

Halloweenkostuum Hailey Bieber is eerbetoon

In een post op Instagram bracht het 25-jarige model een eerbetoon aan Yves Saint Laurent’s veelgeprezen lente/zomer 1999 haute couture-collectie. Hailey koos een replica van de outfit van het Franse supermodel Laetitia Casta in de oorspronkelijke show. Met slingers van roze rozen in een croptop, rok en hoofdtooi. Een vloerlange babyroze sleep met ruches en roze sandalen met rozenversieringen, maakten het ensemble compleet.

Belangrijk moment uit modegeschiedenis

Gewoonlijk zijn Halloweenkostuums bloederig of een nabootsing van hoogtepunten uit de populaire cultuur. Maar voor Hailey – die campagnes deed voor Miu Miu, Versace en Saint Laurent – was een eerbetoon aan een belangrijk moment in de modegeschiedenis op zijn plaats.

©Yves Saint Laurent lente/zomer 1999 haute couture. FREDERICK FLORIN/Getty Image