julia-fox-verandert-badlaken-in-een-jurk-en-laat-op-tiktok-zien-hoe-ze-dat-doet-228546
©Efren Landaos/Sipa USA

Julia Fox besloot in haar kast te duiken voor een DIY. Met een badlaken en een schaar creëerde ze een jurk – en het eindresultaat is verrassend genoeg niet mis.

Julia Fox op TikTok 

De New Yorkse Julia Fox stapte vorig jaar volop in de spotlampen. Filmliefhebbers kenden haar al als ‘muse’ uit Uncut Gems, maar in 2021 kreeg de actrice een relatie met Ye. Maar nadat deze kortstondige (en naar verluidt neppe) relatie werd verbroken, liet Fox zich niet meer van het podium af duwen. In plaats daarvan zette ze een it-girl imago op waarmee ze op heel veel fans kan rekenen. Vooral op TikTok kunnen volgers geen genoeg krijgen van haar praatvideo’s. Die zijn, in tegenstelling tot uitbundige closet tours en ootd’s van Kylie Jenner, heel gewoontjes.

Zo deed ze een paar dagen geleden nog haar eigen make-up voor een feest van Variety, ter ere van de The Power of New York List (waar Fox op nummer 11 staat). Bovendien is ze regelmatig in de reacties te zien van niet-bekende TikTokkers – ook als die Ye terechtwijzen voor zijn controversiële acties van de afgelopen periode. 

De badlakenjurk

Naast praatvideo’s vanuit haar bad, is Fox ook continu creatief bezig. Dat is, als je haar achtergrond kent, niet geheel verrassend. Fox bracht al twee fotografieboeken uit en exposeerde in een art gallery met de tentoonstelling R.I.P. Julia Fox. Hier onderzocht ze thema’s waar een taboe op ligt, zoals seks, dood en verdriet.

Maar haar meest recente creatieve uitspatting blijkt een hele simpele te zijn. Julia nam een badlaken met hibiscusprint en besloot hier een jurk van te maken. Ze knipte een gat voor het hoofd en een gat voor de benen. Vervolgens maakte ze de losse uiteindes van de handdoek aan elkaar. De ‘jurk’ ziet er in eerste instantie dubieus uit, maar trust the process, want aan het eind verschijnt Fox in de volledig gestylede look. Met haar zonnebril, lange leren handschoenen en knielaarzen lijkt het net alsof de actrice van de runway af is gelopen. De reacties op de DIY-jurk zijn dan ook louter enthousiast – er wordt zelfs gevraagd of Fox een eigen kledinglijn zou willen opzetten. En eerlijk gezegd: al is er aan celebrity-kledinglijnen geen gebrek, klinkt dit als een logische stap.

Bekijk de video hier.